Palo Alto Networks koopt SD-WAN-specialst CloudGenix

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks zet zijn overnameronde verder met de acquisitie van GloudGenix. Die moet geavanceerde SD-WAN-capaciteiten aan het bedrijf toevoegen.

Palo Alto Networks telt 420 miljoen dollar neer voor CloudGenix. Dat bedrijf opgericht in 2013 is gespecialiseerd in SD-WAN-infrastructuur. Palo Alto wil zijn aanbod gericht op gedecentraliseerde werkomgevingen zo verder uitbouwen. De twee bedrijven hebben een overeenkomst getekend en de overname moet in het laatste kwartaal van dit jaar rond zijn.

Gedecentraliseerd werken

Via het software defined wide area network van CloudGenix is het eenvoudiger om bedrijfspolicies breed uit te rollen over verschillende fysieke locaties zoals satellietkantoren of zelfs home offices. Dat aanbod is vandaag actueler dan ooit. Hoewel de overname vermoedelijk pas na de piek van de coronacrisis afgerond is, gaan bedrijfsleiders ervan uit dat de mindset rond werken vanop afstand voorgoed zal veranderen. Het portfolio van CloudGenix zal de Secure Access Service Edge van Palo Alto verder uitbreiden.

Palo Alto is aan een overnamemarathon bezig. Sinds begin 2019 spendeerde het bedrijf al zo’n 1,6 miljard euro aan de acquisitie van een vijftal bedrijven waaronder Zingbox, Twistlock, Aporeto en Demisto. Stap voor stap breidt de netwerk- en beveiligingsspecialist zo z’n aanbod op het vlak van security, containers en automatisering uit.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home