Onbekend netwerkverkeer bezorgt bedrijven heel wat zorgen

In een wereldwijd onderzoek dat securityspecialist Sophos liet uitvoeren, blijkt dat IT-managers het moeilijk hebben om het netwerkverkeer in het oog te houden binnen hun organisatie. Dit zorgt voor flinke risico’s wat betreft ransomware, datalekken en andere geavanceerde bedreigingen.

Uit het onderzoek blijkt dat IT-managers maar 45 procent van het netwerkverkeer binnen hun organisatie kan identificeren. Dit gebrek aan zichtbaarheid zorgt voor heel wat uitdagingen wat betreft veiligheid. Resultaat: 84 procent van de respondenten het gebrek aan zichtbaarheid van de applicaties een ernstig veiligheidsprobleem vormt.

Wanneer het netwerkverkeer niet helemaal duidelijk is, zijn IT-managers blind voor ransomware, ongekende malware, datalekken en andere geavanceerde bedreigingen, potentieel schadelijke applicaties én malafide gebruikers.

“Wanneer je niet alles op je netwerk ziet, kun je er ook nooit zeker van zijn dat je bedrijf perfect beveiligd is,” zegt Dan Schiappa, Senior Vice President en General Manager Products bij Sophos. “IT-professionals zijn te lang blind geweest en cybercriminelen hebben hiervan gebruik gemaakt. Nu regeringen wereldwijd zware straffen opleggen voor datalekken en -verliezen wordt het belangrijk te weten wat er op het netwerk gebeurt.”

In het onderzoek staat dat bedrijven tussen de 100 en 1.000 werknemers gemiddeld vijf werkdagen per maand reserveren om dertien toestellen te zuiveren. Grotere bedrijven tussen 1.000 en 5.000 werknemers spenderen gemiddeld tien werkdagen per maand aan het zuiveren van twintig devices.

“Een enkele inbreuk in het netwerk brengt vaak meerdere computers in gevaar. Hoe sneller je een infectie een halt kunt toeroepen, hoe meer de schade kan worden beperkt en de tijd die nodig is om de computers op te schonen,” verklaart Schiappa. “Bedrijven zijn op zoek naar betere security die geavanceerde bedreigingen een halt kunnen toeroepen en voorkomen dat een geïsoleerd incident ontaardt in een grote uitbraak.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home