Google-inlogscherm steekt in een nieuw jasje

google inlogscherm nieuw

Vanaf 3 maart zal het inlogscherm van je Google-account er lichtjes anders uitzien. Op functioneel vlak verandert er niets.

Je hebt het misschien al opgemerkt als je je onlangs hebt aangemeld bij Google-diensten. Boven het inlogscherm staat de melding “Binnenkort krijgt deze pagina een nieuwe look”. Google bevestigt dat de redesign vanaf 3 maart uitrolt naar alle gebruikers en via 9to5Google zien we al een screenshot van de vernieuwde inlogpagina.

De inlogpagina krijgt een meer horizontale indeling in plaats van dat alles verticaal gestapeld is. Het kleurrijke Google-logo staat nu aan de linkerzijde en het vak waar je je inloggegevens ingeeft, verschijnt aan de rechterzijde. Verder is de knop Volgende minder hoekig. Het taalselectiemenu en links naar de hulppagina en gebruikersvoorwaarden blijven gewoon onderaan staan, maar worden wat verder uit elkaar getrokken.

Visuele opfrissing

Google beaamt dat het enkel een visuele aanpassing doorvoert aan de inlogpagina. Het nieuwe, modernere design past beter in de algemene designtaal die Google gebruikt voor al zijn diensten, aldus de techreus. Aan de manier waarop je inlogt bij Google, verandert niets. Ook inloggen met passkeys bij Google zal mogelijk zijn in het vernieuwde inlogscherm.

lees ook

Zo log je zonder wachtwoord in op je Google-account

Ziet het Google-inlogscherm er vanaf drie maart plots helemaal anders uit? Dan kan je bij deze gerust zijn dat het wel degelijk om de authentieke inlogpagina gaat en niet om een zeer goed nagebouwde phishingpagina.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home