Nieuwe Fortinet firewall beschermt netwerkrand en thuiswerkers

fortinet

Fortinet lanceert de FortiGate 2600F, een nieuwe firewall gericht op security-driven networking. Met deze firewall kunnen organisaties bescherming bieden voor diverse netwerkranden, zoals die van hybride datacenters en multi-cloudomgevingen die veel thuiswerkers beschermen. 

De FortiGate 2600F werkt op basis van de NP7 en CP9. Fortinet ontwikkelde deze security processing units (SPU’s) speciaal om de snelheid, schaalbaarheid, efficiëntie en toegevoegde waarde van zijn oplossingen te verhogen. De SPU’s nemen minder ruimte in beslag, verbruiken minder energie en optimaliseren de gebruikservaring. 

De oplossingen van Fortinet, waaronder de FortiGate 2600F, bieden security-driven networking en worden ondersteund door de Fortinet Security Fabric. Dat platform combineert netwerk- en beveiligingsmogelijkheden om integrale bescherming te bieden voor omgevingen op locatie en in de cloud. Het platform levert ook bescherming voor gevirtualiseerde omgevingen, waar veel thuiswerkers gebruik van maken. 

Toepassingen van de FortiGate 2600F

Met de FortiGate 2600F kunnen ondernemingen veilig en snel verbinden met de cloud. De firewall kan zakelijke datacenters met diverse cloud-omgevingen verbinden. Hierdoor kunnen organisaties effectief gebruikmaken van cloud-oplossingen voor de analyse van big data. 

De nieuwe Fortinet firewall biedt bescherming van elke netwerkrand, ongeacht de schaal. De firewall geeft inzicht in het netwerkverkeer met SSL-inspectie, detecteert cyberdreigingen en beschermt het dataverkeer dat via datacenter-omgevingen verloopt om grip op externe risico’s te bieden. 

Doordat de FortiGate 2600F is gebouwd op flexibiliteit, biedt de firewall ondersteuning voor grote aantallen thuiswerkers die gelijktijdig online gaan. De firewall monitort de integriteit van gevoelige bedrijfsgegevens en waarborgt de geheimhouding tijdens de overdracht. Dankzij snelle VPN-verbindingen zorgt de firewall voor zoveel mogelijk uptime.

Uit een recente enquête van Fortinet blijkt dat 70% van alle besluitvormers op het gebied van cybersecurity zich zorgen maakt over bedreigingen door insiders. Met de FortiGate 2600F speelt Fortinet daar op in. Door middel van segmentering zorgt de nieuwe firewall van Fortinet voor een kleiner aanvalsoppervlak.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home