myID.be doorbreekt identificatiemonopolie van ItsMe

myID.be

Met de komst van een tweede authenticatietool krijgen Belgen een extra optie om hun identiteit online te bewijzen.

Met myID.be brengt U2U Consult een tweede speler op de markt van digitale authenticatie. Daarmee doorbreekt de toepassing het monopolie van ItsMe dat actief is sinds 2017. De FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA) keurde de erkenningsaanvraag van U2U Consult onlangs goed waardoor de Belgische burger vanaf nu kan kiezen uit twee digitale identificatiemiddelen.

Mobiele toepassing

Net als ItsMe is myID.be een veilige en erkende authenticatiesleutel. Ontwikkelaar U2U Consult is een Belgische expert op het vlak van authenticatie- en toegangsbeheer. Om myID.be in te stellen als authenticatiemiddel volstaat het om de app te downloaden (iOS en Android) en de identiteitskaart er aan te koppelen. Die koppeling gebeurt via een kaartlezer en de website van myID.be. Nadat de gebruiker een pincode van vijf cijfers heeft gekozen, is de app klaar voor gebruik.

lees ook

Identiteitsverificatie op afstand: waar staan we vandaag?

Door een QR-code te scannen, koppelt myID.be de identiteitskaart automatisch aan de app. Wanneer de gebruik zich nadien moet digitaal identificeren, dan volstaat het om een andere QR-code in te scannen en de pincode in te tikken. Personen die geen smartphone of tablet bezitten kunnen zich op elk moment blijven identificeren met de kaartlezer en identiteitskaart.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home