Itsme begint aan internationale expansie met uitbreiding naar Rotterdam

itsme-login

De gemeente Rotterdam kiest voor Itsme om burgers toegang te geven tot digitale overheidssystemen. Daarmee start de Belgische toepassing de expansie naar Nederland, na het grote succes in eigen land.

Itsme strikt Rotterdam als klant voor zijn identiteitstoepassing. Het Belgische bedrijf richt zijn pijlen al een tijdje op onze Noorderburen en haalt nu zijn eerste slag binnen. Rotterdam zal Itsme enkel gebruiken voor identificatie. De andere functionaliteit, zoals de integratie van DocuSign en Adobe Sign, integreert de Nederlandse stad vooralsnog niet. Dat weet Tweakers.

Populariteitsboost

In ons land biedt Itsme al enkele jaren een handig alternatief om in te loggen bij onder andere de digitale overheid en de meeste banken. Een echte populariteitsboost kwam er met de coronapandemie. Op de CovidSafe-app kan je immers via Itsme inloggen om je vaccinatie- en herstelcertificaten binnen te halen. Dat is veruit de eenvoudigste manier om de app te gebruiken, waardoor het aantal Belgische gebruikers tot bijna 6 miljoen in gestegen.

Itsme legt zich niet enkel toe op identificatie bij de overheid. Ook bedrijven integreerden de toepassing al. In België heeft Itsme momenteel 183 partners waarmee de identificatie-app werkt, waarvan het merendeel bedrijven zijn.

Investeringen

In de zomer vorig jaar haalde Itsme nog 24,7 miljoen euro op om zijn groeiplannen te financieren. Dat geld kwam onder andere van de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij. Itsme wil een Europese speler worden, en haalde daartoe in 2020 al de erkenning van Europa binnen. Vandaag kunnen Belgen zich al bij verschillende Buitenlandse instanties identificeren met de app. Dankzij de samenwerking met Rotterdam verschijnt de oplossing nu ook in het buitenland voor buitenlandse burgers.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home