Microsoft rolt kmo-oplossing Defender for Business uit in preview

Windows Defender

Microsoft Defender for Business, dat endpointbescherming van enterprise-niveau naar kmo’s moet brengen, komt als preview beschikbaar.

Microsoft start met de uitrol in preview van Defender for Business. Defender for Business is een versie van Microsoft Defender for Endpoint op maat van kmo’s. De oplossing moet dezelfde beveiliging van enterprise-niveau aan boord hebben als de klassieke Defender, maar is eenvoudiger in beheer. Zo kan je Defender for Business uitrollen via een wizard om toestellen zelf en voorziet Microsoft best practices als standaardinstellingen. Verder komt de oplossing met een overzichtelijk dashboard.

Microsoft kondigde Defender for Business aan tijdens Ignite in november. De endpoint-beveiligingsoplossing is gericht op organisaties tot maximaal 300 werknemers. Net als de andere versies van Defender is ook deze editie beschikbaar voor Windows, macOS, iOS en Android. Defender for Business wordt een onderdeel van Microsoft 365 Business Premium maar komt ook als lost product beschikbaar.

Preview en beschikbaarheid

Organisaties die interesse hebben, kunnen intekenen op de preview. Eind februari wil Microsoft dan met de uitrol naar alle Microsoft 365 Business Premium-klanten beginnen. In de eerste helft van maart moet iedereen die wil dan toegang hebben tot de oplossing.

Voor bedrijven met meer dan 300 werknemers voorziet Microsoft de Defender for Endpoint-oplossing. Die is al geruime tijd beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home