Microsoft geeft vroege toegang tot Security Copilot

microsoft

Microsoft maakt zijn AI-gebaseerde Security Copilot in early access beschikbaar voor sommige klanten. De tool moet voor specialisten beveiligingsvragen beantwoorden op maat van individuele bedrijven.

Microsoft maakt zijn Security Copilot beschikbaar voor een selectie van gebruikers. Het bedrijf kondigde de Security Copilot al eind maart aan. De tool moet generatieve AI, die je intussen kent van ChatGPT en consorten, naar de wereld van de cybersecurity brengen.

Hulp voor experten

De tool moet onder andere bedreigingsanalyses maken van je organisatie op zoek naar gekende kwetsbaarheden. Zijn die er, dan zal de Copilot aanbevelingen geven om de IT-omgeving beter te beveiligen. Beveiligingsexperts zullen verder concrete vragen kunnen stellen aan de AI, zodat die een stuk van de complexiteit kan wegnemen.

Verder speelt de AI een actieve rol en kan je die beveiligingsdata laten analyseren. Zo kan Copilot in theorie ongekende aanvallen tijdig blootleggen. De AI integreert netjes met het Microsoft 365 Defender-XDR-platform waar je in een balk aan de rechterkant handige verduidelijking krijgt van wat er op je scherm staat. Je kan natuurlijk ook in natuurlijke taal bijvragen stellen.

Microsoft verwacht dat de Security Copilot bestaande -en in de regel chronisch onderbemande – professionals zal helpen in de uitoefening van hun job. Microsoft claimt dat preview-klanten vandaag al tot 40 procent tijd kunnen winnen bij de uitvoering van hun kerntaken wanneer ze de AI integreren.

Voorlopig is de Microsoft Security Copilot enkel als gesloten preview beschikbaar. Je moet Microsoft zelf contacteren indien je interesse hebt om deel te nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home