Microsoft komt terug op macro-vergissing

office

Het nieuws dat Microsoft opnieuw internet-macro’s inschakelt, werd niet goed ontvangen bij het publiek. Microsoft komt nu terug op deze beslissing en luistert zo naar zijn publiek.  

Microsoft besloot in februari internet-macro’s standaard te gaan blokkeren in zijn Office-apps. De achterliggende reden is eenvoudig: betere beveiliging. Als gebruiker krijg je van Office namelijk steeds een pop-up met waarschuwingen over de veiligheid van macro’s. Het probleem van deze banner is alleen dat gebruikers eenvoudig de macro’s activeren met één klik.

Na een aankondiging over de blokkering, draaide de techgigant de beslissing in alle stilte weer terug. Internet-macro’s werden daardoor weer opnieuw te downloaden voor een grote groep Office-gebruikers.

Terugkomen op de vergissing

Nu komt het bedrijf terug op deze beslissing. Kellie Eickmeyer, principal product manager bij Microsoft, vertelt: “Na feedback ontvangen te hebben van onze gebruikers, draaien we de beslissing tijdelijk weer terug terwijl we extra aanpassingen maken om het gebruik te verbeteren.”

Het is nog niet duidelijk wanneer internet-macro’s opnieuw standaard geblokkeerd staan. Eickmeyer deelt alleen nog mee dat het bedrijf alles op alles zal zetten om de blokkering naar alle gebruikers uit te rollen. Zolang de verandering niet wordt teruggedraaid, kunnen macro’s voordelen opleveren voor hackers die malware willen verspreiden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home