Microsoft introduceert nieuwe Compliance Manager

Microsoft windows 10 logo
-

Microsoft pakt uit met een Compliance Manager die er voor zorgt dat je IT-omgeving in lijn blijft met de regels. De nieuwe manager combineert twee eerdere producten van Microsoft in één geheel.

Microsoft lanceert op Ignite 2020 een nieuwe versie van zijn Compliance Manager. Die combineert de bestaande Compliance Manager met de Compliance Score-oplossing in het Microsoft 365 compliance center. In de manager zitten meer dan 150 beoordelingsplannen gericht op verschillende industrieën, sectoren en regio’s.

De Compliance Manager geeft je enerzijds een score die je actuele situatie weergeeft, maar helpt je anderzijds ook om die situatie te verbeteren. De tool zegt wat er scheelt en kan problemen eventueel automatisch oplossen. Voor de gebruiker worden complexe reguleringen vertaald in knoppen en acties waarmee ze hun omgeving op een begrijpbare manier kunnen configureren. Indien je wil kan je bepaalde acties ook automatiseren.

Constant up to date

Een team van experts inzake regulering houdt de Compliance Manager constant up to date met de nieuwste versies van reguleringen. De manager monitort vervolgens constant hoe de omgeving is geconfigureerd en in welke mate dat in lijn ligt met regels en aanbevelingen. Maak je bijvoorbeeld accounts aan zonder tweefactorauthenticatie terwijl je onderneming gebonden is aan strikte overheidsregelgeving inzake veiligheid, dan zal de manager dat meteen aangeven als een mogelijk punt van verbetering.

Microsoft hoopt dat de Compliance Manager het niet alleen eenvoudiger maakt voor ondernemingen om vat te krijgen op de regels waarmee ze geconfronteerd worden. Het is verder de bedoeling om een traditioneel periodiek auditproces te vervangen door een modern systeem van permanente evaluatie.

Beschikbaarheid

De tool is gebaseerd op enkele compliance-gerelateerde producten die Microsoft eerder al introduceerde. Die worden met de lancering van de nieuwe Compliance Manager in één geheel gegoten. De mogelijkheden van de compliance manager komen beschikbaar in verschillende tiers. Vanaf een E3-licentie kan je aan de slag gaan met de basisfunctionaliteit. Met E5 krijg je toegang tot de meeste mogelijkheden, terwijl je de functionaliteit van daaruit nog verder kan uitbreiden indien gewenst.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home