Microsoft lanceert Defender-variant voor IoT-toepassingen

Microsoft Defender for IoT is securitysoftware voor geconnecteerde randapparatuur waaronder printers, camera’s, thermostaten of andere IoT-toepassingen en ook OT.

Microsoft lanceert met Defender for IoT een agentless monitoringsysteem dat IoT-toestellen beveiligt die verbinding maken met zakelijke IT-netwerken. Denk daarbij aan VoIP-toestellen, printers, smart tv’s, camera’s alsook operationele technologie (OT) achter kritieke infrastructuur.

De previewversie van Microsoft Defender for IoT zag eind 2021 het levenslicht als evolutie van Azure Defender for IoT dat een jaar eerder in publieke preview beschikbaar was. Daarvoor noemde het Azure Security Center for IoT.

Na de lange testperiode is Microsoft Defender for IoT algemeen beschikbaar, inclusief integratie met Microsoft 365 Defender voor XDR-opties. Een tandem met SIEM-oplossing Azure Sentinal is ook een optie.

Volgens Microsoft voegt de nieuwe Defender-versie voor IoT heel wat nieuwe inzichten en meer visibiliteit toe om complexe aanvallen te adresseren die focussen op IoT en OT. “Klanten kunnen nu hetzelfde type beheer van kwetsbaarheden, aanvalsdetectie en reactie en andere mogelijkheden voor enterprise IoT-toestellen krijgen als bij managed endpoints en OT-toestellen”, klinkt het bij de softwaregigant.

Defender for IoT bestaat uit Microsoft Azure Defender for IoT Management en Microsoft Azure Defender for IoT Sensor.

Vorige maand lanceerde Microsoft ook al een persoonlijke versie van Defender voor Windows, Mac en mobiel. Defender for individuals is een onderdeel van het Microsoft 365 Personal en Family-aanbod. De oplossing maakt het mogelijk om binnen een gezien de bescherming van alle gezinsleden centraal te beheren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home