Microsoft lanceert persoonlijke versie Defender voor Windows, Mac en mobiel

Microsoft defender

Microsoft Defender for individuals is beschikbaar op Windows maar ook macOS, Android en iOS. Gegadigden hebben wel een Microsoft 365-abonnement nodig.

Microsoft maakt Defender for individuals breed beschikbaar. Dat is een beveiligingsoplossing van het bedrijf die niet alleen op Windowscomputers draait, maar ook op macOS-machines. Microsoft voorziet bovendien een app-versie voor zowel iOS als Android. Defender for individuals is een onderdeel van het Microsoft 365 Personal en Family-aanbod.

Dashboard

De oplossing maakt het mogelijk om binnen een gezien de bescherming van alle gezinsleden centraal te beheren. Je ziet meteen welke toestellen beschermd zijn en wat hun status is. Voor de mobiele versie moet je wel heel wat toestemmingen geven zodat Defender je toestel kan monitoren.

lees ook

Microsoft Defender: veilig genoeg of heb je extra antivirus nodig?

Verder speekt Microsoft netjes samen met andere antivirus-oplossingen zoals Norton of McAfee, al zal dat vooral uit beleefdheid zijn. We benadrukten eerder al dat er nagenoeg geen enkele reden is om een persoonlijke pc te beschermen met een betaalde antivirussuite omdat Defender vandaag ruim voldoende bescherming biedt vergeleken met die pakketten.

Persoonlijke veiligheid

Microsoft weet dat er 921 wachtwoordaanvallen per seconde plaatsvinden. Het bedrijf stelt verder vast dat criminelen zich met ransomware-aanvallen op kmo’s en gezinnen vinden. Over algemeen neemt het aantal dreigingen toe, waardoor het belangrijk is om je ook op persoonlijk vlak goed te beschermen.

De belangrijkste reden daarvoor is cyberhygiëne. Veel mensen hergebruiken wachtwoorden, waardoor een kraak van een persoonlijke laptop ook een weerslag kan hebben op het bedrijf waar iemand werkt. Nu de lijnen tussen persoonlijk en zakelijk gebruik op een toestel soms (onterecht) vervagen, is dat des te belangrijker.

Je vindt Microsoft Defender in de Windows Store, de Play Store, App Store of via de website van Microsoft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home