150 procent meer jobs in cybersecurity op vier jaar tijd

jobs in cybersecurity nemen toe

Rekruteringsconsultant Robert Half ziet dat het aantal jobs in cybersecurity op vier jaar tijd met meer dan 150 procent is gestegen.

In het huidige digitale tijdperk staat cyberbeveiliging bij zo goed als alle organisaties bovenaan de prioriteiten. Een beveiligingsexpert moet vandaag niet alleen gevoelige systemen en gegevens beschermen tegen kwaadwillige actoren, maar ook helpen bij het naleven van regelgeving.

Het aantal cybersecurity-jobs zit daardoor al enkele jaren in de lift. Op vier jaar tijd zijn er meer dan 150 procent jobs bijgekomen, stelt Robert Half vast. Ondanks de stijgende vraag blijven cybersecurity-experts voor veel bedrijven moeilijk te vinden profielen. Amper zeventien procent van de Belgische kmo’s heeft er vertrouwen in voldoende bewapend te zijn tegen toenemende cyberbedreigingen.

lees ook

Lees hier wat je als IT’er mag vragen als brutoloon

Met de NIS2-wetgeving die alsmaar dichterbij komt, zal de vraag naar beveiligingsprofielen alleen nog maar toenemen. 17 oktober 2024 is de deadline voor de omzetting van de richtlijn naar nationale wetgeving, maar die wetgeving zal ook nog met overgangsperiodes werken.

Vijf onmisbare profielen

Onderstaande opsomming bevat, volgens Robert Half, de vijf onmisbare profielen die iedere organisatie moet zien ingevuld te krijgen om een robuuste IT-beveiliging te waarborgen. Kan jouw organisatie al deze vijf profielen afvinken?

  • Pentester
  • IT-auditor
  • Beveiligingsarchitect
  • Netwerk-/cloudingenieur
  • Cybersecurity Consultant

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home