Jamf biedt verbeterde Mac-telemetrie voor hoge compliance-behoeften

Jamf2

De telemetrie in Jamf Protect dient voor onderzoek en analyse om tot een betere macOS-securityoplossing te komen voor organisaties met strenge compliance eisen.

Jamf heeft nieuwe krachtige telemetriedata en een offline modus voor non-cloud workflows toegevoegd aan Jamf Protect. Het bedrijf helpt organisaties bij het beheren en beveiligen van hun Apple toestellen. Jamf is het enige bedrijf in de wereld dat een complete beheer- en beveiligingsoplossing biedt voor Apple-omgevingen. Om aan de hoge Amerikaanse vereisten te voldoen inzake cybersecurity, is verbeterde telemetrie toegevoegd aan Jamf Protect .

Voldoen aan compliance-behoeften

De nieuwe Mac-telemetrie is ook in van toepassing voor Belgische bedrijven die met Jamf werken. Voor scholen heeft Jamf een apart programma, Jamf Safe Internet, om aan de vereisten te voldoen. “Het is onze missie om de kloof te overbruggen tussen wat Apple biedt en wat organisaties nodig hebben”, zegt Michael Covington, vp portfolio strategy bij Jamf. “Deze nieuwe updates voor Jamf Protect voorzien securityteams van uitgebreide audit telemetrie. Tegelijk voldoen organisaties met hoge compliance-behoeften aan de strengste vereisten rond gegevensverwerking.”

De belangrijkste verbeteringen aan Jamf Protect zijn:

Endpoint telemetrie: hiermee verzamelt Jamf Protect essentiële gegevens die nodig zijn voor het onderzoeken van incidenten en voldoet hiermee aan de strikte normen voor logging en auditing.Dit biedt organisaties de tools om de vereiste endpoint telemetrie vast te leggen en data te streamen naar data repositories en SIEMs van klanten.

Beveiligingstelemetrie voor threat hunting: via deze robuuste telemetrie met onder andere systeemdata, threat detection logs etc. kunnen securityspecialisten macOS-computers monitoren en actief op zoek gaan naar dreigingen. Ze kunnen  de logs in real-time analyseren.

Offline modus telemetrie: de nieuwe offline deployment-modus is bedoeld voor klanten met hoge compliance-behoeften. Dit model biedt een extra optie voor organisaties rond dataverzameling voor interne audits en die daarvoor diensten nodig hebben die niet via de cloud worden geleverd.

Essentiële componenten

“Met de updates biedt Jamf Protect in één platform de essentiële componenten die nodig zijn voor om de hoogste standaarden van macOS-security te bereiken”, aldus Covington. “Het gaat om bescherming tegen malware maar ook een geïntegreerde preventie van netwerkdreigingen en contentfiltering. We maken gebruik van native Apple frameworks voor de robuuste endpoint security, met behoud van de Apple-ervaring die gebruikers verwachten.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home