Jamf rolt nieuwe functies uit voor het beheer van Apple-toestellen

Jamf2

Bedrijven zullen sneller en doeltreffender kunnen ingrijpen op toestellen van werknemers wanneer een veiligheidsprobleem opduikt.

De Jamf Holding Group maakt uitsluitend bedrijfssoftware voor het beheer van iPhones en Macs. De nieuwe functies, aangekondigd via de website van Jamf, moeten ervoor zorgen dat bedrijven sneller en efficiënter kunnen optreden wanneer zich een veiligheidsprobleem voor doet op het toestel van een werknemer.

Malware detecteren en blokkeren

De eerste reeks nieuwe functies van het Jamf Protect platform stelt de IT-beheerder in staat om de toestellen van werknemers te beveiligen, ook wanneer ze niet on-prem zijn. Het platform kan automatisch malware detecteren en blokkeren op het toestel. Het geeft bovendien de beheerder de mogelijkheid om actief op zoek te gaan naar de oorzaak van de databreach om zo een oplossing te vinden.

Jamf Protect kan ook data verzamelen van de beveiligde toestellen. Admins kunnen op hun beurt met de data aan de slag om eventuele cybersecurity-issues aan te pakken. In de Jamf Pro-versie, die admins verzekeren dat de configuratie-instellingen op een toestel in lijn liggen met die van het bedrijf, voorziet Jamf binnenkort een overname-functie. Die moet admins in staat stellen om, ook vanop afstand, in te loggen op een slechtwerkend toestel. Op die manier kunnen technische problemen sneller worden aangepakt.

lees ook

‘Cloud-native is als een jungle, je weet nooit welke gevaren er op de loer liggen’

Declarative Device Management

Jamf voegt, naast de nieuwe Protect-functie, ondersteuning toe aan de portfolio voor de Declarative Device Management technology. Die technologie zorgt er voor dat Apple-toestellen automatisch notificaties sturen naar de IT-beheerder wanneer er wijzingen zijn in de instellingen. Volgens Jamf zorgt de technologie voor software workflows die automatisch foute configuraties detecteren en opvolgen.

Talloze bedrijven maken al gebruik van deze technologie. Jamf plant de komende maanden nog meer productintegraties. Zo wil Jamf volgend jaar het mogelijk maken om Mac-toestellen te beheren via Endpoint Manager Tool van Microsoft.

Nog volgend jaar wil Jamf het voor bedrijven mogelijk maken om BeyondCorp technologie naar iOS-toestellen te brengen. Dat zorgt ervoor dat werknemers de bedrijfsapplicaties bereiken via versleutelde netwerkconnecties. Daardoor is er geen nood meer aan VPN-, virtual private network, software.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home