Identificatie-app myID.be opnieuw offline door veiligheidsproblemen

myID.be

De app myID.be is niet langer te downloaden. De app zal in 2023 opnieuw lanceren als de veiligheidsproblemen van de app opgelost zijn.

myID.be lanceerde eerder deze maand. De app zou een rechtstreekse uitdager van de app ItsMe worden. De concurrentie was van korte duur, slechts twee dagen was myID.be te downloaden. Uit een onderzoek van het Belgisch Centrum voor Cybersecurity kwamen er veiligheidsproblemen naar voren, die de beheerders van de app ertoe dwongen terug te krabbelen.

Vragen over veiligheid

Het is niet duidelijk om welke problemen het gaat, meldt De Tijd. Aangezien de applicatie gebruikt wordt om in te loggen op overheidsdiensten, beschikt myID.be over heel wat belangrijke persoonlijke gegevens. Een goede beveiliging is daarom essentieel.

Bovendien werd myID.be erkent als authenticatiesleutel. De ontwikkelaar, U2U Consult, kreeg goedkeuring voor de erkenningsaanvraag van FOD Beleid en Ondersteuning (BOSA). De problemen die nu bovenkomen plaatsen vraagtekens bij de procedure voor erkenning.

U2U Consult moet bovendien een Belgische expert zijn op het vlak van authenticatie- en toegangsbeheer, maar de problemen wijzen op een andere realiteit. Op de website van myID.be wordt niet gesproken over de problemen. Volgens het bericht zou het om onderhoud gaan: “We werken momenteel aan het verder verbeteren van onze diensten. Door dit onderhoud is de activatiedienst tijdelijk niet beschikbaar. Het is momenteel niet mogelijk om de myID.be app te activeren.”

lees ook

myID.be doorbreekt identificatiemonopolie van ItsMe

Herkansing

Voor een herkansing kijken de makers van de applicatie naar januari 2023. Specifiek zou het zestien januari bruikbaar moeten zijn in de testomgeving van het Toegangsbeheer en de Vlaamse overheid. 23 januari wordt daar de productieomgeving aan toegevoegd.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home