Voor een grondige beveiliging van je bedrijf is een proactieve aanpak nodig

Insight_onderzoek

Cybersecurity staat vandaag meer dan ooit op de agenda van organisaties. In een evoluerend bedreigingslandschap met alomtegenwoordige uitdagingen is een proactieve aanpak nodig. Bedrijven staan vandaag op een kruispunt en belangrijke beslissingen dringen zich op.

In samenwerking met IDG heeft Insight eind 2020 een security-onderzoek gedaan bij 200 executives (CIO’s, CTO’s, CSO’s en IT-directors) wereldwijd in organisaties van gemiddeld 21.300 werknemers. Uit het onderzoek blijkt dat 80 procent van de IT-verantwoordelijken weinig vertrouwen hebben in de IT-omgeving van hun bedrijf op vlak van security, ondanks extra investeringen in 2020.

Als gevolg van die twijfel verhoogt 91 procent van de organisaties zijn IT-securitybudget dit jaar. IT-verantwoordelijken voelen zich het minst vertrouwd met de algemene strategie en roadmap van het bedrijf (32%), gevolgd door de technologie en bijhorende tools (30%), interne teams en skills (27%) en datamanagementstrategie (20%).

Geen langetermijnplanning

In 2020 werd er op vlak van identiteits- en toegangsbeheer het meeste geïnvesteerd op vlak van security volgens 72 procent van de deelnemers. Het probleem is dat heel wat IT-specialisten hun krachten stoppen in het dichten van lekken met basistechnologie. Een langetermijnplanning rond security werd naar de achtergrond verdreven. Denk daarbij aan een beter identiteitsbeheer, zero trust, data analytics, and Secure Access Service Edge (SASE).

Volgens het onderzoek komt het gebrek aan automatisatie als belangrijkste probleem naar voor bij 55 procent van de organisaties, gevolgd door oude netwerktoegangscontrole en legacy infrastructuur.

Ben je geïntrigeerd door bovenstaande cijfers en wil je meer details en belangrijke inzichten rond cybersecurity lezen? Vul dan hieronder je gegevens in en download gratis het diepgaande onderzoek van Insight.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home