HP breidt Wolf Security uit met Sure Access Enterprise voor databescherming

HP voegt Sure Access Enterprise toe aan zijn suite van beveiligingssoftware. Die oplossing zorgt ervoor dat gevoelige data beschermd blijven, zelfs wanneer een hacker zich al toegang kon verschaffen tot een endpoint.

HP Wolf Security krijgt nieuwe functionaliteit. HP breidt de suite uit met Sure Access Enterprise (SAE). SAE beschermt gebruikers tegen misbruik van gevoelige data, systemen en toepassingen. Wanneer een endpoint gekraakt wordt door een hacker, voorziet de oplossing een extra beschermingslaag die de gevoelige zaken vrijwaart van het initiële hack. Een beperkt beveiligingsprobleem groeit zo in theorie niet uit tot een groter euvel.

SAE gebruikt naar analogie met andere Wolf Security-diensten virtualisatietechnologie. Gevoelige taken draaien op de achtergrond in een virtuele machine, waardoor processen en data geïsoleerd zijn van het besturingssysteem. De isolatie gebeurt automatisch en is niet zichtbaar voor de eindgebruiker, die gewoon met applicaties in een venster aan de slag gaat zoals gewoonlijk.

Jongleren met rechten

De aanpak zorgt ervoor dat een aanvaller met beperkte rechten op een machine zich moeilijker lateraal via het bedrijfsnetwerk kan bewegen, bijvoorbeeld door wachtwoorden te stelen uit geprivilegieerde sessies. Bij traditioneel Priviliged Access Management kan dat wel, bijvoorbeeld via het geheugen of clipboard. Een andere optie is om gevoelige taken te beperkten tot een toestel dat enkel daar voor dient, maar dat is omslachtig.

Het resultaat is dan ook al te vaak dat gebruikers geprivilegieerd en niet geprivilegieerd werk op het zelfde systeem uitvoeren. Sure Access Enterprise werpt daar een barrière op. De nieuwe functionaliteit binnen Wolf Security is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home