HP consolideert beveiligingsaanbod onder HP Wolf Security

HP introduceert Wolf Security: een opnieuw verpakte versie van zijn reeds bestaande beveiligingsportfolio, uitgebreid met een beetje extra functionaliteit.

HP laat Wolf Security op de wereld los. Dat is een totale beveiligingsoplossing voor pc’s en printers op maat van individuen, kmo’s en grote bedrijven. Wolf Security is vooral een hippe nieuwe doos, waarin we een vertrouwde inhoud terugvinden. HP lijkt vooral zijn bestaande beveiligingsaanbod van een betere marketingstrategie te willen voorzien.

Vertrouwde beveiligingsoplossingen

Doen Sure Click, Sure View of Sure Start een belletje rinkelen? Of ken je HP Essential Security, HP Pro Security of HP Pro Active Security? Dan weet je wat HP Wolf Security is. HP combineert al een tijdje hardwarematig ingebouwde beveiliging op zijn laptop met endpointbescherming en micro-VM-technologie om toestellen veilig te houden. We gingen eerder al uitgebreid in detail over de individuele beveiligingsfuncties die HP biedt. De nieuwe marketingstrategie verandert niets aan de functionaliteit ervan.

De nieuwe marketingstrategie verdeelt het aanbod op in drie smaakjes, net als voordien.

  • HP Wolf Security for Business: Dit is de basisversie van die beveiliging. Je vindt ze standaard op zakelijke laptops van HP en ze is inbegrepen bij de aankoop. De verzameling van beveiligingstools heette HP Essential Security, maar gaat voortaan door het leven als HP Wolf Security for Business. Sure Start (hardwarematige opstartbeveiliging), Sure Click (micro-VM’s voor potentieel gevaarlijke bestanden) en Sure Sense (klassieke endpoint-antivirusoplossing) tekenen hier present in hun basisversie.
  • HP Wolf Pro Security: Voor kmo’s die een stapje verder willen gaan, transformeert HP zijn HP Pro Security naar HP Wolf Pro Security. Onder die noemer biedt HP meer functionaliteit. Een tool als Sure Click Pro krijgt meer tanden en kan met meer bestandstypes overweg. Bovendien integreert HP bescherming tegen identiteitsdiefstal.
  • HP Wolf Enterprise Security is de nieuwe naam voor HP Pro Active Security. Onder deze noemer transformeert de beveiliging meer van een oplossing naar een volwaardige dienst, waarmee HP met zijn eigen oplossingen maar ook samen met partners de beveiliging voorziet in grote bedrijven en bij overheidsinstellingen.
    In deze dienst introduceert HP nieuwe functionaliteit met HP Sure Access Enterprise. Die technologie lijkt op Sure Click, maar is gericht op software in de plaats van bestanden. Met Sure Access zorgt HP ervoor dat belangrijke toepassingen ook in micro-VM’s draaien, zodat ze afgeschermd blijven van het OS.

Consumenten en printers

HP zal voortaan een minimum aan beveiliging introduceren in een selectie van consumententoestellen. Op dergelijke toestellen heet het aanbod HP Wolf Essential Security. De focus ligt hier op veilig printen.

lees ook

HP wil je voornaamste securityspecialist worden

In de marge plaatst HP bovendien extra beveiliging op zijn printers. Ook die functionaliteit maakt deel uit van het Wolf Security-pakket. Concreet wordt HP Secure Print compatibel met Universal Print van Microsoft, zodat je op een veilige manier via extra authenticatie bestanden kan afdrukken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home