Hackers Western Digital maakten klantengegevens buit en eisen dwangsom

Western Digital

De hackers die bij Western Digital binnenbraken, claimen voor 10 terabyte aan data gestolen te hebben, waaronder klantengegevens en contactgegevens van leidinggevenden.

Over de cyberaanval op storagespecialist Western Digital hangt een sluier van mysterie. We weten eigenlijk nog maar amper wat er precies aan de hand is. Western Digital stuurde op 3 april een mededeling de wereld uit, maar veel meer dan een toegeving dat er een incident had plaatsgevonden, bevatte dat ook niet. Sindsdien blijft het stil bij het bedrijf.

TechCrunch wist een van de hackers die claimt achter de aanval te zitten aan de lijn te krijgen, om zo meer informatie te bekomen. De hacker beweert dat bij de aanval voor meer dan 10 terabyte aan bedrijfsdata zijn buitgemaakt. Het zou onder meer om klantendata gaan, al wil de aanvaller daar niet over uitweiden.

Daarnaast zijn de hackers ook in bezit van telefoonnummers van leidinggevenden binnen het bedrijf, gegevens uit SAP Backoffice en een certificaat waarmee ze documenten in naam van Western Digital kunnen ondertekenen. TechCrunch liet dit certificaat door twee specialisten analyseren die bevestigden dat dit authentiek is.

8 cijfers

Op dit moment zitten Western Digital en de aanvallers in een machtsspel verwikkeld, wat vermoedelijk een van de redenen is waarom het bedrijf zo weinig communiceert. De hackers eisen een dwangsom van acht cijfers, minstens tien miljoen euro dus. Doen ze dat niet, dan zullen de aanvallers de gestolen gegevens uitlekken. Voorlopig houdt de bedrijfsleiding de poot stijf en zou er nog niet onderhandeld zijn geweest.

My Cloud weer online

Sinds de cyberaanval ondervonden de online diensten van Western Digital heel wat hinder. Vijf dagen lang waren de My Cloud-applicaties volledig onbereikbaar. Op 7 april meldde het bedrijf dat ze lokale toegang weer hadden hersteld. Gisteren volgde dan het verlossende nieuws dat ook het online My Cloud-platform weer helemaal up and running is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home