Google wisselt bluetooth voor NFC in nieuwe Titan-beveiligingssleutels

De Titan-beveiligingssleutels van Google krijgen een aanpassing en worden voortaan standaard uitgerust met NFC. Hierdoor zijn de sleutels bruikbaar met de meeste smartphones.

Google wil met de redesign zijn eigen beveiligingssleutels vereenvoudigen. De modellen zijn zowel in USB-C-, als in USB-A-vorm beschikbaar. Beide sleutels ondersteunen NFC voortaan ook. De oude beveiligingssleutels die accounts vergrendelen via bluetooth, worden uit het gamma gehaald. De verkochte bluetoothmodellen blijven wel werken.  

Het USB-A-model dat Google al langer verkoopt, beschikt al over NFC. De nieuwe beveiligingssleutel wordt verkocht met een USB-A-naar-C-adapter. In de Amerikaanse Google Store betaal je 30 dollar voor dit model. De USB-C-variant kost 35 dollar. Beide modellen zijn verkrijgbaar vanaf 10 augustus 2021 in de Amerikaanse Google Store. Het is nog niet bekend of de beveiligingssleutels naar België komen.     

Tweestapsverificatie

De sleutels kunnen gebruikt worden om je Google-account beter te beveiligen, door gebruik te maken van tweestapsverificatie. Ook voor apps die Fast Identity Online (FIDO) standaarden ondersteunen, zoals Facebook, Dropbox of Salesforce, werkt de sleutel.

Google-accounts die in het geavanceerde beveiligingsprogramma zitten, kunnen de sleutel eveneens gebruiken als extra bescherming.

In België

Voor de productie van de voorgaande Titan-beveiligingssleutels, ging Google een samenwerking aan met Yubico. Het is niet bekend of deze samenwerking is verdergezet. Yubico heeft wel een eigen beveiligingssleutel uitgebracht, die wel te bestellen is in België. De YubiKey5 combineert eveneens USB-C met NFC.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home