Google versmelt wachtwoordmanagers in Chrome en Android

Google trekt de ervaring voor zijn wachtwoordbeheer in de Chromebrowser en op Android eindelijk gelijk. Consistentie moet gebruikers aanzetten tot veiligere wachtwoorden.

Google introduceert een eengemaakte ervaring voor zijn Google Password Manager. Dat is de wachtwoordbeheerder die je inloggegevens op Chrome onthoudt en ook op Android invult. Momenteel helpt de tool je wel om wachtwoorden over de verschillende platformen heen in te vullen, maar de gebruikservaring laat te wensen over. Daar komt dankzij de consolidatie verandering in.

De belangrijkste vernieuwing is een interface die gelijkaardig is voor zowel Chrome als Android. Bovendien kan je op het homescherm van je telefoon een snelkoppeling naar de wachtwoordmanager installeren. De tool zal verder wachtwoorden voor dezelfde websites of applicaties automatisch groeperen.

Concurrentie

Heel vernieuwend is dat alles niet, maar het brengt de ervaring van de ingebakken wachtwoordmanager van Google wel op een niveau dat al meer doet denken aan dat van betaalde alternatieven zoals 1Password of LastPass. Zo kan de wachtwoordmanager van Google nog steeds complexe wachtwoorden voor nieuwe accounts voorstellen en breidt Google de Password Checkup uit. Die controleert niet alleen of je wachtwoordgegevens deel uitmaken van een gekend hack, maar geeft ook aan wanneer je wachtwoorden hebt hergebruikt of ze gewoon slecht zijn.

Tot slot wordt het mogelijk om wachtwoordcombinaties manueel aan de applicatie toe te voegen. De manager onthoudt natuurlijk ook combinaties die je ingeeft op websites, indien je dat wil.

Veiliger voor iedereen

Een wachtwoordmanager is een uitstekend idee voor iedereen, zowel professioneel als particulier. Dergelijke tools helpen je om op een eenvoudige manier complexe en unieke wachtwoorden te gebruiken. Zo ben je als gebruiker minder geneigd om wachtwoorden te hergebruiken, wat de kans kleiner maakt dat een hacker kan binnenbreken in een bedrijf met een wachtwoord van een werknemer dat lekte tijdens de kraak van een slechtbeveiligde MyLittlePony-fansite. Een wachtwoordmanager maakt het gebruik van 2FA niet minder belangrijk.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home