Google maakt tweestapsverificatie standaard voor alle accounts

Google 2FA android

Tweestapsverificatie of 2FA is essentieel voor iedereen die zijn online accounts degelijk wil beveiligen. Google wil gebruikers nu motiveren om 2FA te omarmen door het standaard in te schakelen.

Wie vandaag al 2FA gebruikt op zijn of haar Google-account, krijgt van Google een bevestigingsvraag of jij de juiste persoon bent die inlogt. Ja of nee klikken op je telefoon is genoeg, eenvoudiger kan haast niet. De zoekgigant wil 2FA nu standaard maken voor iedereen, zolang hun Google-account correct is ingesteld. Je kan dat nakijken door de Google Beveiligingscheck te doen.

Google sleutelt al langer aan tal van handige verificatiemanieren om te voorkomen dat je enkel je wachtwoord gebruikt. Zo kan je al langer je smartphone als 2FA-sleutel gebruiken. Het werkt sneller dan andere methodes omdat je enkel op ja moet tikken op je smartphone. Bovendien is de kans groot dat je die altijd bij je hebt. Smart Lock zit vandaag standaard in Android en kan je als app downloaden voor iOS in de App Store.

lees ook

Google overweegt anti-tracking functie voor Android

Wie geen extra beveiliging wenst, kan de vraag om 2FA afwijzen. Het spreekt voor zich dat je dat beter niet doet. Enkel een wachtwoord gebruiken is altijd gevaarlijk, zeker wanneer je dat wachtwoord ook bij andere diensten gebruikt. Google heeft ook een geïntegreerde wachtwoordmanager in Android die gratis is. Die is eerder beperkt in functionaliteit en verplicht je binnen het Google-ecosysteem te blijven. Lees hier onze gids van de vier beste gratis wachtwoordmanagers die overal werken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home