Google en Microsoft investeren fors in cyberbeveiliging

Na een meeting met Amerikaanse president Joe Biden, beloven IT-giganten om de cyberbeveiliging van overheidsdiensten in de Verenigde Staten mee te ondersteunen. Google en Microsoft kiezen ervoor om miljarden te investeren in de cyberinfrastructuur, terwijl Apple en Amazon veiligheidstrainingen beloven.

Op woensdag 25 augustus vond een meeting plaats tussen Biden en CEO’s van belangrijke techbedrijven. De Verenigde Staten drong hierbij aan op ondersteuning in de cyberbeveiliging van het land. Na grote cyberaanvallen zoals de SolarWinds-hack en de iMessage-exploit, had de president het duidelijk gehad.

De meeting draaide zeer gunstig uit voor de Verenigde Staten. Google en Microsoft kwamen bijvoorbeeld met tonnen geld over de brug, waarmee zij de cyberbeveiliging in de VS willen opkrikken. Google gaat zo meer dan 10 miljard dollar investeren in de komende vijf jaren. Microsoft investeert 20 miljard dollar in de komende vijf jaren. Satya Nadella, CEO van Microsoft, verduidelijkt waar een deel van dat geld aan wordt besteed.

Educatie rond cyberbeveiliging

Beide bedrijven beloven eveneens aan 100.000 Amerikaanse burgers cursussen aan te bieden omtrent gegevensanalyse en IT ondersteuning. Apple zet volledig in op educatie en belooft samen te werken met zijn leveranciers om meer mensen gebruik te laten maken van multi-factor authenticatie. Verder biedt het bedrijf trainingen aan gericht op beveiliging, respons op incidenten en herstel van kwetsbaarheden.

Amazon volgt de weg van Apple en is van plan om multi-factor authenticatie gratis te installeren op alle diensten van Amazon Web Services. Ook de beveiligingscursus die wordt gebruikt om werknemers op te leiden, gaat het bedrijf openbaar publiceren.     

Samenwerking essentieel

“De realiteit is dat het grootste deel van onze kritische infrastructuur in handen is van de privésector en de Amerikaanse overheid kan alleen niet opboksen tegen de uitdagingen”, zegt Biden. De Amerikaanse president ging daarom rond de tafel zitten met onder meer de CEO’s van Alphabet, Amazon, Apple, IBM en Microsoft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home