Zet je Google Drive-bestanden op slot in een handomdraai

google drive

Het wordt veel eenvoudiger om bestanden te vergrendelen in Google Drive. Een vergrendeld bestand kan enkel gelezen, maar niet aangepast worden zonder de juiste rechten.

Google stroomlijnt het proces om bestanden te vergrendelen en te delen met anderen binnen en buiten je organisatie, kondigt het bedrijf aan in een blog. Voortaan kan je simpelweg vanuit de bestandsinformatie het document op slot doen. Geen gegoochel meer dus met toestemmingen vragen en verlenen.

Achter slot en grendel

Dat werkt als volgt. Klik met de rechtermuisknop op een bestand en sleep de cursor naar Bestandsgegevens. Hier zal nu de optie Vergrendelen verschijnen. Personen met wie je het document deelt, kunnen dit wel lezen, maar niet bewerken. Enkel en alleen degene met bewerkingsrechten kan een bestand vergrendelen en weer openzetten voor bewerking.

bestanden vergrendelen google drive
Bron: Google

Google rolt de functie uit naar alle Workspace-gebruikers. Tegen 20 september zou iedereen ermee aan de slag kunnen; admins hoeven de functie niet manueel in te schakelen. Google trakteert zijn Workspace-abonnees de komende maanden ook op een hele reeks nieuwe AI-functionaliteiten onder de noemer van Duet AI, die binnen het Google-ecosysteem dezelfde rol moet vervullen als de Copilot van Microsoft.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home