Google Chrome waarschuwt gebruikers voor malafide downloads 

Google Chrome

Google Chrome zal meer gedetailleerde informatie geven over malafide downloads en een automatische scan uitvoeren.

Google Chrome zal gebruikers meer gedetailleerde informatie geven over waarom bepaalde downloads er verdacht uitzien. Google omschrijft in een blogpost dat het eerdere waarschuwingsberichten in downloads zal vervangen door gedetailleerdere berichten die meer nuance moeten brengen en gebruikers helpen om een weloverwogen beslissing te nemen. Gebruikers die de Enhanced Protection-modus van Safe browsing hebben, konden bestanden reeds naar Google sturen voor een grondige scan. Chrome stapt nu over op automatische grondige scans en voegt nieuwe waarschuwingsmeldingen in.

Malafide downloads tegengaan

Volgens Google worden archiefbestanden die beveiligd zijn met een wachtwoord vaak ingezet voor de verspreiding van malware, die cookies, wachtwoorden of andere inloggegevens kunnen stelen. Chrome verbeterde recent de downloadervaring op desktops, maar komt nu met een herontwerp om gebruikers nog beter te beschermen tegen malafide bestanden. 

Google Chrome – Malafide download geblokkeerd

Dat herontwerp van het downloadmenu biedt meer ruimte om gedetailleerdere informatie over de veiligheid van het bestand te bezorgen aan gebruikers. Chrome voegt een tweelaagse downloadwaarschuwingstaxonomie toe die gebruikmaakt van verschillende kleuren, pictogrammen en tekst. Verdachte bestanden krijgen een grijze driehoek, gevaarlijke bestanden een rood stopbord. Volgens het tech-bedrijf zouden deze updates ervoor zorgen dat gebruikers waarschuwingen sneller in acht nemen.  

lees ook

Te veel tabbladen openstaan? Google Chrome geeft prestatiewaarschuwing 

Gebruikers konden in de Enhanced Protection-modus van Safe Browsing de inhoud van verdachte bestanden sturen naar Google voor een grondige scan, maar nu wil het bedrijf dit automatisch laten verlopen. Op die manier moet er niet elke keer een prompt gestuurd worden en zijn gebruikers beter beschermd tegen malafide downloads.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home