Chrome waarschuwt je nu bij malafide extensies en downloads

chrome

Google rolt nieuwe veiligheidsfuncties uit voor Chrome om dubieuze downloads en extensies sneller te herkennen.

De verbeterde functionaliteit bouwt verder op Enhanced Safe Browsing dat rond deze periode vorig jaar werd geïntroduceerd. Wanneer je nu een extensie wil installeren, toont Chrome een waarschuwingsvenster als die niet van een vertrouwde bron komt. Ontwikkelaars moeten zich vandaag namelijk houden aan Developer Program Policies en moeten bovendien al minimum een aantal maanden actief zijn. Gloednieuwe ontwikkelaars worden vandaag niet meer onmiddellijk als ‘vertrouwd’ gemarkeerd door Google.

Ondanks dat er een melding verschijnt dat de extensie niet vertrouwd is, kan je nog altijd doorgaan met installeren. Vandaag komen volgens Google bijna driekwart van de extensies in de Chrome Web Store van vertrouwde ontwikkelaars.

Verder updatet Google de downloadfunctie in Chrome met een betere scanfunctie voor malafide downloads. Elke download die riskant kan zijn maar waarrond twijfel is, krijgt voortaan de optie om die naar de Google-servers te sturen voor een scan. Kort daarna krijg je het resultaat en kan je het bestand veilig downloaden of wordt het geblokkeerd.

lees ook

Chrome 91 tot 23% sneller dankzij nieuwe JavaScript compiler

De nieuwe veiligheidsfuncties worden gradueel uitgerold naar Chrome 91, de nieuwste versie die sinds eind mei beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home