Google blokkeert automatisch spamberichten die niet voldoen aan richtlijnen

gmail

E-mails die niet voldoen aan de recent gecommuniceerde richtlijnen zullen vanaf nu automatisch geblokkeerd worden door Google. 

Google start vanaf nu met het automatisch blokkeren van verzonden e-mails die niet voldoen aan de nieuwe richtlijnen die dienen om spam- en phishing-aanvallen tegen te gaan. Bulkafzenders ontvangen tijdelijk een foutmelding wanneer hun e-mails niet voldoen aan de vereisten zodat ze deze kunnen bijsturen. De richtlijnen zijn sinds februari 2024 van kracht.  

Richtlijnen

Gebruikers die dagelijks meer dan vijfduizend berichten naar Gmail-accounts sturen, zullen SPF/DKIM- en DMARC-e-mailverificatie voor hun domeinen moeten instellen. Daarnaast dienen ze zich ook te houden aan de volgende regels: geen ongevraagde of ongewenste berichten verzenden, een afmeldoptie met één klik aanbieden en binnen twee dagen reageren op verzoeken van ontvangers om zich af te melden.  

lees ook

Ik klikte op een phishing-link, wat nu?

Daarnaast mogen afzenders geen spampercentage van 0,30 procent of hoger bereiken, en leidt het zich voordoen als iemand anders in de ‘van’-balk tot het niet verzenden van e-mails. E-mails die niet voldoen aan de criteria die vermeld staan in de richtlijnen van Google, zullen automatisch geblokkeerd worden of meteen in de spam terechtkomen.  

Bulkafzenders die niet voldoen aan één van de richtlijnen, zullen tijdelijk een foutmelding ontvangen. Op die manier kunnen ze hun e-mails zo bijstellen dat ze in lijn liggen met de nieuwe regels. Google wil hiermee de strijd tegen spam- en phishing aangaan.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home