Fortinet voegt SASE-functionaliteit en zero trust-netwerktoegang toe aan FortiOS

fortinet

Fortinet introduceert FortiOS 7.0. Deze nieuwe versie van zijn besturingssysteem breidt de beveiliging van Fortinet Security Fabric uit naar alle netwerken, endpoints en cloudomgevingen van organisaties. 

Organisaties maken tegenwoordig gebruik van WAN’s, LAN’s, LTE, rekenkracht in de cloud, operationele technologie, CASB, SASE, het internet en thuisnetwerken. Dat alles zorgt voor een enorme fragmentatie van de netwerkrand. 

Totaalpakket

Met zijn FortiOS wil Fortinet organisaties helpen bij te blijven met alle netwerkwijzigingen en prestatievereisten. Tegelijkertijd biedt het OS mogelijkheden voor een integraal overzicht, aanlevering van bedreigingsinformatie, beveiligingsanalyses, detectiemogelijkheden en een snelle reactie op cyberaanvallen. 

“De meeste leveranciers van security-oplossingen richten hun focus op slechts één aspect van de beveiliging. In de praktijk is het echter onmogelijk om met deze aanpak het complexe bedreigingslandschap de baas te blijven”, zegt Filip Savat, Country Manager Belux bij Fortinet. FortiOS 7.0 is er juist op gericht om een beveiligingsplatform af te leveren dat bescherming biedt voor het volledige digitale aanvalsoppervlak.” 

Nieuwe functies in FortiOS

De verbeteringen in FortiOS 7.0 bieden oplossingen voor enkele van de belangrijkste vraagstukken op dit moment: het beschermen van thuiswerkers, het beschermen van de netwerkrand en SASE. 

De nieuwe versie biedt onder meer:

  • Toegang op afstand en applicatiebeheer op basis van zero trust: gebruikers van next-generation firewalls uit de FortiGate-reeks krijgen kant-en-klare Zero Trust Network Access-functionaliteit.
  • Consistente bedrijfsbrede beveiliging met SASE: dankzij cloud-gebaseerde SASE-functionaliteit profiteren gebruikers buiten het bedrijfsnetwerk van dezelfde consistente beveiliging als binnen het netwerk. 
  • Zelfherstellende SD-WAN mogelijkheden: met zelfherstellende mogelijkheden krijgen gebruikers een veerkrachtigere applicatie-ervaring. 
  • Uitbreiding van de LTE Edge met 5G: netwerkconnectiviteit en -beveiliging zijn niet langer beperkt tot de rand van het WAN dankzij nieuwe 5G- en LTE-functionaliteit. 
  • Optimalisatie van de prestaties en beveiliging van multi-cloudomgevingen: centraal beheer van hybride clouds, automatisch schaalbaar bronverbruik, dynamische load balancing en toezicht op de gebruikerservaring verbeteren de prestaties en beveiliging tussen clouds
  • Verbeterde operationele efficiëntie voor het NOC en SOC: organisaties die een beroep willen doen op de beveiligingsexpertise van Fortinet om de capaciteit van hun operationele teams uit te breiden kunnen nu kiezen voor SOC-as-a-Service en de NOC Best Practice Service van Fortinet.
  • Voor thuiswerkers geoptimaliseerde internetbeveiliging binnen FortiGuard Labs: door het filteren van videocontent biedt FortiOS 7.0 een betere bescherming van het intensieve videoverkeer dat gepaard gaat met het groeiende aantal thuiswerkers. 

FortiOS 7.0 is beschikbaar vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home