Fortinet lanceert SD-WAN-firewall voor OT-omgevingen

Fortinet

Fortinet introduceert met de FortiGate Rugged 60F een firewall op de markt op maat van OT-netwerken. Het toestel brengt naast beveiliging ook SD-WAN-functionaliteit met zich mee.

Fortinet zet de Fortigate Rugged 60F in de markt. Dat is een firewall op maat van OT-omgevingen. Het toestel is een versterkte variant op bestaande FortiGate-hardware en moet overleven op uitdagende locaties waar de omgevingscondities kunnen variëren. Denk daarbij aan de olie-en gasindustrie, de logistieke sector of fabrieken. Fortinet rust de firewall uit met zijn Secure SD-WAN-oplossing waarmee die technologie voortaan op meer plaatsen toegankelijk is.

Fortinet ziet een grote verschuiving in de manier waarop data wordt gegenereerd en verzameld in OT-omgevingen. Daar wil de beveiligingsspecialist met dit nieuwe product op inspelen. Met de ingebouwde SD-WAN-functionaliteit wil Fortinet een modern alternatief bieden voor de dure leaselijnen waarmee organisaties hun OT-infrastructuur met de rest van het bedrijf verbinden.

Binnenwerk

Fortinet integreert de functionaliteit van de FortiGate 600-firewall en voorziet LTE-connectiviteit. Dat moet beheerders in staat stellen om hun OT-omgevingen op een veilige manier te verbinden met de het netwerk. Het volstaat zo om de FortiGate Rugged 60F te plaatsen om een OT-site zowel te verbinden als te beveiligen.

lees ook

Hoe de Kanselarij van de Eerste Minister de IT-beveiliging een boost gaf

Binnenin zit de SOC4 SD-WAN-ASIC: een chip die Fortinet zelf ontwierp. Die chip staat in voor een krachtige beveiliging met een lage latency, ook bij zaken die traditioneel veel rekenkracht vereisen zoals de decryptie van SSL-verkeer.

Fortinet mikt op kleinere OT-locaties en voorziet zijn hardware daarom van meer flexibele stroomvoorzieningsopties en montagemogelijkheden. Het ding zelf blijft redelijk compact, wat plaatsing opnieuw eenvoudiger moet maken. Trillingen, elektromagnetische storingen of extreme temperaturen strooien dankzij het rugged design geen roet in het eten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home