Fortinet lanceert nieuwe firewall als sluitstuk op mooi kwartaal

Fortinet

Fortinet lanceert met de FortiGate 4400F een krachtige nieuwe firewall voor hyperscalers. De aankondiging gebeurt in de marge van de onthulling van de kwartaalcijfers, die lichtjes boven verwachting uitvielen.

Fortinet lanceert de FortiGate 4400F. Dat is een nieuwe firewall op maat van hyperscale-datacenters. Het toestel draait op de nieuwe NP7-processor van de beveiligingsspecialist en voorziet een lage latency bij intense workloads. De FortiGate 4400F werk tmet het Fabric Management Center en FortiOS. De firewall is verder geïntegreerd met het Fortinet Security Fabric. Zo krijgt het toestel toegang tot FortiGuard-diensten, proactieve bedreigingsdetectie en virtual patching.

De aankondiging komt er in de marge van de bekendmaking van de kwartaalresultaten. Voor Q2 scoort Fortinet lichtjes boven de verwachting van analisten. De omzet steeg over de ganse lijn. De producttak bracht 12 procent meer geld binnen dan in dezelfde periode een jaar eerder en klokt af op 211,9 miljoen dollar. Voor de diensten klom de omzet met 22 procent naar 403,6 miljoen dollar.

SD-WAN en thuiswerk

CEO Ken Xie wees erop dat het SD-WAN-aanbod van het bedrijf het exceptioneel goed heeft gedaan. SD-WAN was goed voor twaalf procent van de kwartaalfacturatie en klimt zo voor het eerst boven de tien procent. Ook producten gekoppeld aan thuiswerk deden het goed. Die evolutie is niet verrassend, aangezien de coronapandemie de decentralisatie van bedrijfsnetwerken in een stroomversnelling brengt. Voor het komende kwartaal mikt Fortinet opnieuw op een lichte stijging over de ganse lijn vergeleken met een haar eerder.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home