Fortinet lanceert nieuwe security service FortiTrust

fortinet

Fortinet voegt met FortiTrust een nieuwe security service toe om de reeds bestaande FortiCare en FortiGuard uit te breiden. De nieuwe service biedt gebruikersgebaseerde beveiligingsdiensten voor alle endpoints, netwerken en cloudomgevingen van organisaties.

Met FortiTrust biedt Fortinet een nieuwe security service aan naast FortiCare en FortiGuard. Deze verzameling van diensten zorgt voor de beveiliging van alle endpoints, netwerken en cloudomgevingen van organisaties. FortiTrust werkt op basis van een licentie per gebruiker en wordt aanvankelijk aangeboden voor zero-trust netwerktoegang (FortiTrust Access) en cloudgebaseerde identiteitscontrole (FortiTrust Identity) op basis van tweestapsverificatie. In een latere fase vult Fortinet het aanbod aan met SASE-, CASB- en EPP-toepassingen.

Voordelen

FortiTrust beschermt alle omgevingen en toestellen van een gebruiker via het bedrijfsbrede beveiligingsplatform en voorziet in:

  • flexibele licenties per gebruiker waardoor de endpoints en het bandbreedteverbruik niet bijgehouden moeten worden. Op die manier kent een bedrijf makkelijk de totale kost, met ingebouwde volumekorting.
  • een licentie voor alle security services die ondersteuning biedt voor alle beveiligingstoepassingen over de Fortinet Security Fabric heen.
  • de implementatie van nieuwe security services zodat gebruikers makkelijk kunnen overstappen naar nieuwe toestellen en omgevingen. Hybride organisaties kunnen zo on-premises beveiliging inruilen voor cloudbeveiliging.
  • eenvoudige upgrades en het makkelijk wisselen tussen diensten.

FortiCare en FortiGuard

Met FortiTrust breidt Fortinet zijn aanbod uit naast het reeds bestaande FortiCare en FortiGuard. FortiCare biedt drie serviceniveaus die 24/7 technische ondersteuning en probleemoplossing voorzien: Essential, Premium en Elite. Dankzij FortiCare krijgen bedrijven toegang tot de security experten van Fortinet die hen helpen om specifieke beveiligingstechnologie snel te implementeren. Daarnaast bieden ze ondersteuning voor – en proactieve optimalisatie van – Fortinet-omgevingen aan. Zo komt FortiCare tegemoet aan de specifieke beveiligingsnoden van organisaties.

FortiGuard levert organisaties verschillende diensten gekoppeld aan Fortinet-toestellen om zo real-time bescherming te bieden tegen cyberaanvallen. Deze diensten worden in vier bundels (ATP, UTP, Enterprise en 360) aangeboden en ondersteund door bedreigingsinformatie van FortiGuard Labs. Daarnaast detecteert artificiële intelligentie continu beveiligingsdreigingen zodat de Fortinet Security Fabric zich daar automatisch aan kan aanpassen.

Gartner stelt dat organisaties nood hebben aan beveiligingsoplossingen met geïntegreerde security services dankzij de tegenwoordige complexiteit en stijgende kosten van cybersecurity. Met FortiTrust bezitten bedrijven dus een geïntegreerde beveiligingsoplossing aangeboden op basis van een simpel licentiemodel met flexibele gebruiksopties voor netwerken, endpoints en clouds.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home