Fortinet introduceert SD-WAN voor multi-cloudomgevingen

Fortinet

Fortinet lanceert Secure SD-WAN for Multi-Cloud. De oplossing is erop gericht om veel voorkomende problemen met het beheer en de beveiliging van multi-cloudomgevingen te verhelpen.

De voordelen van een multi-cloudstrategie zijn onmiskenbaar en bedrijven stappen dan ook massaal over naar een omgeving die meerdere clouds combineert. Het beheren en beveiligen van workloads in verschillende private en publieke clouds blijft evenwel een uitdaging.

De traditionele aanpak die bedrijven hanterne is om hun clouds te verbinden vanaf de rand van het WAN van hun datacenter op locatie. Dat is veilig, maar resulteert in complexe omgevingen en inconsistente netwerkprestaties, die multi-cloudtoepassingen in de weg staan.

“Voor bedrijven die applicaties en workloads in meerdere clouds hosten, is het belangrijker dan ooit om naadloze grip te hebben op de connectiviteit, en de beveiliging binnen de complete infrastructuur op peil te houden”, vertelt John Maddison, CMO bij Fortinet. De oplossing daarvoor is volgens het bedrijf om SD-WAN-functionaliteit in de multi-cloudomgeving te introduceren.

Secure SD-WAN for Multi-Cloud

“Fortinet stelt bedrijven in staat om het potentieel van SD-WAN volledig te benutten door hen de mogelijkheid te bieden om deze technologie overal toe te passen: vanuit huis naar de cloud, van campusomgevingen naar de cloud, van het datacenter naar de cloud en nu van cloud tot cloud”, gaat Maddison verder.

Secure SD-WAN for Multi-Cloud is geïntegreerd in de virtuele FortiGate-VM en inzetbaar in de clouds van de voornaamste providers. Dat maakt het mogelijk om een consistente netwerkarchitectuur in te richten, over de verschillende cloudomgevingen heen.

De implementatie wordt geautomatiseerd en biedt meer grip dankzij een gecentraliseerd beheer. Verder belooft Fortinet een veilige overdracht van netwerkverkeer tussen clouds, zonder de noodzaak van backhaul naar het datacenter, wat de prestaties ten goede komt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home