Fortinet breidt portfolio uit met geïntegreerd beheer en automatisering

Fortinet

Beveiligingsleverancier Fortinet breidt zijn productportfolio fors uit. Geïntegreerd beheer, analytics en automatisering zijn daarbij de belangrijkste kernwoorden.

Fortinet heeft heel wat te vertellen: maar liefst drie persberichten zijn nodig om ons door alle nieuwe aankondigingen te gidsen. Met nieuwe productaankondigingen en -uitbreidingen wil het securitybedrijf laten zien dat het blijft investeren in het portfolio. Deze vernieuwingen moeten bedrijven helpen om beter om te gaan met de complexiteit van het beveiligen van een hybride IT-omgeving, zegt CEO Ken Xie.

Zo kondigt Fortinet onder meer aan dat het FortiManager integreert met FortiSASE. Die fusie levert een consistente beveiliging, beheer en analyses voor het gehele (hybride) netwerk. Ook FortiAP kan nu gekoppeld worden aan het SASE-platform om verkeer van beveiligde toegangspunten naar een gecentraliseerd beheerpunt te verzenden. Daar voegt Fortinet verder nog nieuwe hybride mesh firewall-oplossingen aan toe.

Een tweede rode draad doorheen de aankondigingen van Fortinet is automatisering. Het bedrijf onthult real-time responsautomatiseringsmogelijkheden toe aan Security Fabric. Die moeten CISO’ meer capaciteiten geven om sneller te reageren op potentiële bedreigingen. Vijf aspecten staan daarbij centraal: endpointbeveiliging, SOC automatisering, AI, beveiligde toegang en applicatiebeveiliging.

Een volledig nieuw product is FortiNDR Cloud, dat gebruikt maakt van artificiële intelligentie om inzicht te bieden in wat er op het netwerk gebeurt en verdachte activiteit sneller op te sporen. Ook FortiEDR, FortiXDR, FortiRecon en FortiDeceptor bieden meer mogelijkheden om het opsporen en neautraliseren van gevaren te automatiseren.

Vaardigheidskloof dichten

Even belangrijk als de juiste technologieën is het beschikken over de juiste vaardigheden om het IT-netwerk te beveiligen. Dit is bij veel organisaties een pijnpunt, blijkt uit recent onderzoek door Fortinet. Er is een steeds groeiendere vraag naar cybersecurityprofessionals en bedrijven die wel de juiste profielen vinden, hebben moeite met die aan boord te houden. Fortinet breidt daarom ook zijn certificeringsprogramma’s, die het in 2015 oprichte, uit.

lees ook

Te weinig beveiligingstalent leidt tot meer incidenten

De beveiligingsspecialist voegt onder meer vijf nieuwe certificeringsniveaus toe: Fortinet Certified Expert, Certified Engineer, Certified Professional, Certified Associate en Certified Fundamentals, waarbij een certified expert over de meest uitgebreide kennis van het Fortinet-portfolio beschikt. Daarnaast sluit Fortinet nieuwe samenwerkingen met partners uit de private en publieke sector, alsook academische instituten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home