Fortinet breidt SASE uit naar microfilialen, IT- en OT-omgevingen

fortinet

De integratie van FortiSASE met sommige Fortinet WLAN-oplossingen biedt meer opties voor het veilig verbinden van hybride werkers en edge-situaties.

FortiSASE biedt nu uitgebreidere integraties met de WLAN-oplossingen van Fortinet. De oplossing biedt daarmee aanvullende ondersteuning voor organisaties die hun microfilialen en de daarbinnen gebruikte apparatuur willen beveiligen. De draadloze access points uit de FortiAP-reeks zorgen voor slimme offloading van het netwerkverkeer van microfilialen naar een SASE point-of presence (PoP).

Dit maakt grondige beveiligingsinspecties mogelijk van het dataverkeer van alle apparaten, inclusief IoT- en OT-apparatuur. De integratie biedt klanten ook de mogelijkheid om de WLAN-oplossingen van Fortinet te beheren vanuit de cloudgebaseerde beheerconsole die zij al voor FortiSASE gebruiken. Dit stelt organisaties in staat om een nieuwe aanpak voor cloudbeveiliging te hanteren door beveiligingsmogelijkheden zoals sandboxing, indringerpreventie en URL-filtering uit te breiden naar microfilialen, zonder de noodzaak om extra hardware of diensten in te zetten.

Fortinet heeft een nieuwe, door FortiGuard ondersteunde clouddienst voor data loss prevention (DLP) aan FortiSASE toegevoegd voor integrale bescherming van gevoelige data binnen hybride omgevingen. De dienst biedt nu ondersteuning voor een breder scala aan data-ID’s, bestandstypes en SaaS-oplossingen.

SASE PoP’s

Het Digital Experience Monitoring-platform (DEM) zal ondersteuning bieden voor integratie met FortiSASE. Organisaties kunnen op die manier profiteren van uitgebreide monitoring van het netwerk om inzicht te krijgen in de prestaties van de wereldwijde SASE PoP’s van Fortinet en SaaS-oplossingen zoals WebEx, Office365 en DropBox.

De integratie biedt daarnaast monitoring van endpoints om IT-teams een overzicht te bieden en hen te voorzien van alle informatie die ze nodig hebben voor het verkorten van de oplossingstijden en waarborgen van een optimale gebruikservaring.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home