Dell lanceert hersteldiensten voor Apex en cloud

Dell

Dell introduceert nieuwe diensten waarmee organisaties hun data en IT-infrastructuur kunnen beschermen en herstellen.

Dell Technologies zet in op het herstel van data en diensten na rampen of eventuele cyberaanvallen. Daartoe lanceert het bedrijf op Dell Technologies World in Las Vegas nieuwe oplossingen voor zowel zijn as-a-Service-aanbod Apex als de publieke cloud.

Apex krijgt Dell Apex Cyber Recovery Services. Die oplossing biedt gestandaardiseerde configuraties voor gegevensherstel, waarbij data in een veilige kluis wordt bewaard. Dell beheert het gebruik van de herstel-oplossing bij dagelijkse back-ups en helpt ook bij het gegevensherstel wanneer dat nodig zou zijn. De dienst is gebaseerd op de expertise die Dell opbouwde met de uitbouw van geavanceerde cyber recovery-oplossingen met geïsoleerde datakluizen bij zo’n 2.000 organisaties wereldwijd.

Databescherming voor de cloud

Ook voor de cloud voorziet Dell nieuwe beschermingsdiensten. Het bedrijf introduceert PowerProtect Cyber Recovery voor zowel Microsoft Azure. Die oplossing laat bedrijven toe om de publieke cloud te combineren met een kluis voor data die fysiek is gescheiden van de rest van de omgeving. Dat beschermt de gegevens in theorie tegen zelfs de meest geavanceerde ransomware-aanvallen.

lees ook

Dell brengt vereenvoudigd Apex-aanbod naar België

De oplossing komt met flexibele herstel-opties. Zo kunnen bedrijven hun gegevens opnieuw naar de cloud herstellen wanneer alles is opgelost, maar ook naar een nieuwe niet-geïmpacteerde omgeving.

CyberSense

Dell zet bovendien technologie in om back-ups te analyseren en zo sporen van cyberaanvallen te detecteren die realtime-oplossingen niet zomaar kunnen vinden. Dat gebeurt met de introductie van CyberSense als uitbreiding op PowerProtect Cyber Recovery voor AWS. Daarmee kan Dell klanten ook helpen bij de identificatie van de laatste bekende onbeschadigde kopie van data, wat herstel eenvoudiger en sneller maakt.

De Apex Cyber Recovery Services rolt eerst uit in de VS en komt later dit jaar naar de rest van de wereld. PowerProtect komt in de tweede helft van dit jaar naar Microsoft Azure. Op AWS is die dienst al beschikbaar en wordt ze in de tweede helft van 2022 uitgebreid met CyberSense.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home