CrowdStrike stelt Charlotte AI voor: een chatbot voor je beveiliging

Crowdstrike

Met Charlotte AI wil CrowdStrike zijn Falcon-platform toegankelijker maken voor zowel experts als beginners. Dat moet de beveiliging van bedrijven ten goede komen.

Benieuwd welke systemen binnen je bedrijf nog kwetsbaar zijn voor een bepaald lek en dringend een update hebben? Vraag het dan even aan Charlotte AI. CrowdStrike kondigt die chatbot aan als een tool die cyberbeveiliging naar een groter publiek moet brengen.

De tool is een onderdeel van het Falcon-platform van het bedrijf. De chatbot maakt gebruik van generatieve AI en is getraind op data van CrowdStrike zelf. Met de bot kunnen zowel beveiligingsspecialisten als minder technische profielen wegwijs raken door Falcon bijhorende beveiligingsdata. Zo wordt het sneller duidelijk welke risico’s een onderneming precies loopt en wat mogelijke remedies zijn.

Presteren boven niveau

Omdat de chatbot werkt met natuurlijke taal, is het mogelijk om met minder ervaring toch op een behoorlijk niveau aan de slag te gaan met bedreigingen. Volgens CrowdStrike kan een nieuwe beveiligingsanalist zoals een Tier 1-medewerker van een SoC zo boven zijn niveau presteren als een meer geavanceerde analist. Als antwoord op specifieke vragen genereert Charlotte een dashboard waarin relevante data meteen zichtbaar zijn.

lees ook

CrowdStrike breidt EDR en XDR uit naar OT-netwerken

Charlotte AI wordt momenteel als onderdeel van een private preview bij verschillende klanten van de beveiligingsspecialist getest.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home