CrowdStrike Falcon Insight omarmt XDR-security

crowdstrike

Het Falcon Insight-securityplatform van CrowdStrike krijgt de toevoeging XDR in de naam. Daarmee laat CrowdStrike zien helemaal mee te zijn met extended detection and response.

CrowdStrike Falcon Insight krijgt voortaan het achtervoegsel XDR in de naam. De nieuwe naam moet de evolutie van endpoint detection and response naar extended detection and response in de verf zetten. Om klanten zoveel beveiligingsdata te bezorgen, voegt de leverancier ook enkele nieuwe third party-integraties toe.

XDR is een nieuwe trend binnen cybersecurity die gegevens uit verschillende endpoints, zowel fysieke apparaten als cloudoplossingen, integreert in één centrale pool. Dat stelt organisaties in staat om rondsluipende aanvallers sneller preventies te detecteren in hun netwerk en ook effectiever in te grijpen wanneer de aanval agressiever wordt.

lees ook

De 5 fases van een cyberaanval: wanneer kan je nog tussenkomen en wanneer is het te laat?

“Onze strategie is van in het begin duidelijk geweest: de juiste informatie op het juiste moment aanleveren. Met de introductie van Falcon Insight XDR maken we het onze klanten eenvoudiger dan ooit om XDR te implementeren en meer voordelen te halen uit integraties van andere modules in het Falcon-platform, zoals Falcon Horizon en Falcon Spotlight”, verklaart CTO Michael Sentonas in een reactie aan SiliconAngle.

Third-party integraties

Om daad bij het woord te zetten, kondigt CrowdStrike met de naamsverandering ook nieuwe third-party integraties met securityplatformen van andere vendoren. Die gegevens kunnen gebruikers bundelen in het Falcon Insight XDR-platform om één duidelijk overzicht te hebben. Enkele partners die CrowdStrike omarmt zijn Cisco, Fortinet, Microsoft en Palo Alto Networks.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home