CrowdStrike en Cloudflare breiden samenwerking uit voor netwerkbeveiliging en AI-native SOC

cloudflare

CrowdStrike en Cloudflare hebben hun strategisch partnerschap uitgebreid om netwerkbeveiliging te verbeteren en de transformatie van het SOC te versnellen.

De samenwerking combineert de cloud-native zero trust-bescherming van Cloudflare One met de AI-gebaseerde cyberbeveiliging van CrowdStrike Falcon. Cybercriminelen opereren steeds sneller en zorgen voor meer bedreigingen. Organisaties moeten daarom verschillende beveiligingstools beheren, wat leidt tot complexe interne netwerken.

Een op AI gebaseerd cyberbeveiligingsplatform helpt organisaties met het verbinden van externe gebruikers, kantoren en datacenters. Dit platform helpt data, beveiliging en IT te integreren en voorkomt via workflow-automatisering dat cybercriminelen systemen kunnen binnendringen.

CrowdStrike en Cloudflare leveren een geïntegreerde oplossing via een enkele API. Die haakt Crowdstrike’s Falcon-platform aan het infrastructuurnetwerk van Cloudflare. De oplossing omvat bescherming voor netwerken, apparaten, eindpunten, de cloud, identiteit, data en applicaties.

BastionZero

Cloudflare kondigt daarnaast ook de overname van BastionZero aan. De overname moet de zero trust-beveiliging van het Cloudflare-netwerk uitbreiden naar servers, Kubernetes-clusters, databases en andere infrastructuur. Cloudflare’s oplossing voor de vervanging van VPN door apps en netwerken wordt hierdoor uitgebreid met infrastructuurbronnen om nog meer onderdelen van de hybride IT-omgeving te centraliseren.

In april kondigde Cloudflare ook al de overname van BaseLime aan, waarmee het internetbedrijf zijn eerste stappen in de observability-markt zet. Hoe dat past in het bredere plaatje van Cloudflare, legt Rita Kozlov (VP Product) uit aan onze redactie.

lees ook

Waarom focust Cloudflare plots op de observability-markt met de overname van Baselime?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home