Cisco verscherpt securityaanbod met Secure X, Duo en SASE

rhdr

Tijdens de virtuele editie van Cisco Live wordt de nadruk gelegd op verbeteringen binnen Secure X en een nieuwe SASE-aanbod dat eerdere bouwstenen combineert in één pakket. Tot slot legt de netwerkspecialist de focus op Duo, een wachtwoordloze authenticatie voor de enterprisemarkt.

Er zijn volgens Cisco vandaag meer dan 3.000 cybersecurity-aanbieders die graag hun expertise willen aanbieden binnen de bedrijfsmuren. Het resultaat is dat er gemiddeld 75 securitytools draaien per bedrijf, wat het voor CISO’s lastig kan maken om waarschuwen te orchestreren. Cisco wil zijn aanbod daarom vereenvoudigen en tegelijk completer maken met een reeks aankondigingen op Cisco Live.

Allereerst krijgt Secure X een aantal verbeteringen waaronder geautomatiseerde workflows voor phishing- en gevaar-onderzoeken en de recente Solar Winds supply chain-aanval. Het gebruikt daarvoor de expertise van Cisco Talos. Deze workflows moeten volgens Cisco de detectietijd met 95 procent doen dalen en de remediëringstijd met 85 procent. Secure X werd vorig jaar op Cisco Live gelanceerd en heeft vandaag 5.000 klanten volgens Cisco. Daarnaast lanceert de netwerkspecialist ook de Cisco Secure Client, een nieuwe universele connector voor Cisco Secure Endpoint, AnyConnect en Umbrella.

SASE en Duo

SASE (Secure Access Service Edge) is vandaag al talrijk aanwezig in het portfolio van Cisco met bouwstenen zoals cloud security (Umbrella, Anyconnect), zero trust network (Access (Duo)), SD-Wan (Viptela, Meraki) en visibiliteit (ThousandEyes). Die worden vanaf vandaag ook allemaal gebundeld in één SASE-aanbod dat de kern van elke bouwsteen bevat. Hiermee wil Cisco een eenvoudigere manier aanbieden om de hele SASE-infrastructuur op te nemen. De volgende stap is één abonnementsdienst waar alle SASE-functionaliteit in zit en onder het nieuwe Cisco Plus-aanbod komt te zitten. Wanneer die stap wordt gezet, is vandaag nog niet duidelijk.

Tot slot krijgt MFA-tool Duo een upgrade met de focus op een wachtwoordloze toekomst voor elke gebruiker. Volgens Cisco is dat nodig omdat vandaag 81 procent van de cyberaanvallen het resultaat zijn van een zwak of gelekt wachtwoord. Ook de IT-afdeling wordt ontlast omdat volgens de Cisco 20 tot 50 procent van de support tickets wachtwoord gerelateerd zijn. Daarom ligt de focus op agnostische wachtwoord authenticatie op basis van zerotrust binnen Duo. Het is een extra laag veiligheid om het gemakkelijker te maken voor gebruikers om veilig verbinding te maken.

Cisco maakt zich sterk dat organisaties klaar zijn voor een toekomst zonder wachtwoorden. Volgens een eigen rapport blijkt dat 80 procent van de mobiele toestellen die vandaag professioneel worden gebruikt biometrische authenticatie hebben ingeschakeld. Dat ligt twaalf procent hoger dan vijf jaar geleden. De wachtwoordloze toekomst van Duo is gebaseerd op WebAuthn en volgt hiermee de algemene standaard binnen het World Wide Web Consortium.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home