Cisco stopt hybrid cloud en Network-as-a-Service in Cisco Plus

Met de lancering van Cisco Plus wil de fabrikant flexibele consumptiemodellen aanbieden rond compute, storage, en datacenter networking. Het pakket kan worden vervolledigd met Network-as-a-Service (NaaS) voor een betere security en visibiliteit binnen het netwerk.

Tijdens de virtuele editie van Cisco Live onthult de netwerkspecialist een nieuwe formule onder de noemer Cisco Plus. Hiermee wil het de concurrentie aan gaan met andere specialisten waaronder Dell, Lenovo en HPE met hun as-a-service-diensten. Het doel is om organisaties een flexibel model aan te bieden rond compute, storage en datacenter networking door enkel het verbruik aan te rekenen.

De formule is beschikbaar vanaf midden 2021 en wil een brug slaan tussen on-premise, edge en public cloud. Bij de lancering wordt het aantal landen initieel beperkt tot Australië, Canada, Duitsland, Nederland, VK en VS. Cisco wil met het huidige partner ecosysteem naar de markt trekken om klanten meer opties te bieden dan vandaag mogelijk is.

Hybrid cloud en NaaS

Naast hybrid cloud lanceert Cisco ook een NaaS cloudmodel binnen Cisco Plus. Het wil hiermee een handig overzicht bieden van het netwerk en de totale controle, zonder de hardware te bezitten, bouwen en onderhouden.  Daarin hoort ook het nieuwe SASE-aanbod dat Cisco vandaag lanceert op zijn Cisco Live-event.

De NaaS-oplossing die de netwerkspecialist beschikbaar stelt, omvat onder andere flexibele levermodellen waaronder pay-per-use of pay-as-you-grow. Er is end-to-end visibiliteit van de client tot de applicatie tot de internet serviceprovider en een algemene policy-engine om zeker te zijn dat de juiste gebruikers toegang krijgen. Security staat centraal in elk onderdeel volgens Cisco, in tegenstelling tot point solutions. Partners die dat wensen, kunnen extra lagen waarde toevoegen om hun diensten sneller te leveren en te tunen.

De uitrol van NaaS focust initieel op cloudgebaseerde oplossingen as-a-service voor SASE (Secure Access Service Edge).

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home