Cisco deelt cijfers over impact corona op Webex en securitysoftware

Cisco
rhdr

Chuck Robbins, de CEO van Cisco, deelt de cijfers waarin de impact van de COVID-19-pandemie op Webex en een aantal van Cisco’s cybersecuritytoepassingen te zien is. Uit de cijfers blijkt dat zowel het gebruik van de Webex videoconferencingsoftware als de vraag naar securitysoftware explosief is toegenomen. 

Vanwege de maatregelen omtrent het coronavirus werken we met zijn allen steeds meer vanuit huis. Iets wat ook duidelijk is terug te zien in de cijfers die Cisco publiceert. Het aantal verzoeken van bedrijven om hun werknemers te laten telewerken was in maart 10 keer meer dan normaal. 

Neem deel aan ons onderzoek: Hoe pakt jouw bedrijf thuiswerk aan tijdens de coronacrisis?

In deze tijd waarin we massaal vanuit huis werken, zijn er oplossingen nodig om het werk door te laten gaan. Teams houden onderling contact via tools voor videoconferencing. Om de netwerken en bedrijfsbestanden ook op afstand te beschermen tegen indringers, hebben bedrijven nieuwe beveiligingstools nodig. Dat bedrijven massaal nieuwe oplossingen zijn gaan zoeken, kunnen we duidelijk terugzien in de cijfers van Cisco. 

Videoconferencing

In de maand maart vergaderden bedrijven via videoconferencing voor een totaal van bijna 14 miljard minuten. Dit is bijna driemaal zoveel als in februari. Er werden in maart 73 miljoen meetings gehouden met een record van 4,2 miljoen vergaderingen op één dag. Ter vergelijking: dit aantal is meer dan het dubbele van de pieken waar Cisco normaal mee te maken heeft. 

Niet alleen het aantal vergaderingen, maar ook het aantal abonnementen op Webex is fors toegenomen. In 24 uur tijd kwamen er bijna 240.000 online abonnementen bij. Het aantal Webex abonnementen blijft nog altijd snel toenemen. Het gebruik van gratis abonnementen is in de landen die zijn getroffen door het coronavirus zeven keer hoger dan voor de epidemie. 

Securitysoftware

Op 10 maart lanceerde Cisco nieuwe aanbiedingen voor zijn security-oplossingen. Ondertussen zijn er meer dan 9,6 miljoen nieuwe gebruikers en het cijfer blijft stijgen. Het aantal gebruikers van AnyConnect, een systeem om op afstand verbinding te maken met een bedrijfsnetwerk, steeg in een week tijd met 40% van alle abonnementen van het afgelopen jaar. 

Naast dat veel bedrijven afgelopen maand zochten naar een manier om op afstand te werken, waren ook de beveiligingstools populair. Zo meldden in één week tijd 3300 nieuwe organisaties zich aan voor Duo Security, een systeem voor tweefactorauthenticatie. Het aantal aanvragen voor gratis licenties van Cisco Umbrella, een cloudsoftware tegen online dreigingen, is de afgelopen weken verdubbeld vergeleken met normale weken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home