Check Point lanceert Quantum Lightspeed firewalls in samenwerking met Nvidia

check point

Check Point kondigt een samenwerking aan met Nvidia. Deze samenwerking is erop gericht snelle firewalls aan het aanbod van Check Point Software toe te voegen.

Check Point Software Technologies is een leverancier van IT-beveiliging. Om bij te blijven met de nieuwste trends in netwerkbeveiliging, kondigt het bedrijf een samenwerking met Nvidia aan. Door deze stap kunnen Quantum Lightspeed Firewalls worden toegevoegd aan het Check Point Quantum-portfolio.

De technologie zou vijf keer betere doorvoer mogelijk maken. Concreet komt daarmee de snelheid te liggen op een maximum van 3 Tbit/s per systeem en tot maximum 800 Gbit/s voor een enkele gateway. In de firewall wordt dat gecombineerd met een lage latency van 3 microseconden.

Voornamelijk met het oog op thuiswerken en de hybride werkwereld biedt de Quantum Lightspeed Firewall interessante perspectieven. “Naarmate meer ondernemingen vertrouwen op hybride datacenters om zakelijke transacties uit te voeren, moeten ze een oplossing implementeren met snelheid van netwerkbeveiliging”, zegt Dorit Dor, Chief Product Officer bij Check Point. De firewall maakt gegevensoverdracht mogelijk in enkele minuten in plaats van uren.  

Samenwerking

In het persbericht is te lezen dat de Quantum Lightspeed Firewalls gebruik maken van ‘een innovatieve ASIC-technologie die door Nvidia is ontwikkeld’. ASIC staat voor Application Specific Integrated Circuit en is dus gebouwd met een specifieke taak in het achterhoofd.

Michael Kagan, CTO bij Nvidia, geeft wat meer details vrij: “Nvidia pusht zero-trust beveiliging in het datacenter. Dit stelt innovators zoals Check Point in staat om oplossingen van de volgende generatie te ontwikkelen, zoals de Check Point Quantum Lightspeed security gateway, aangedreven door de extreme prestaties van de NVIDIA ConnectX SmartNIC.”

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home