Check Point Harmony beschermt telewerkers met geconsolideerde oplossing

check point

Check Point lanceert Harmony: een beveiligingssuite gericht op afstandswerk. Check Point Harmony combineert endpointbescherming, browserbeveiliging en remote access in één aanbod op maat van gebruikers.

Tijdens de digitale CPX360-conferentie lanceert Check Point zijn Harmony-suite. Check Point Harmony is een geconsolideerde oplossing die totale bescherming moet bieden voor telewerkers. Daartoe bevat Harmony endpointbescherming, beveiliging in de browser en robuuste remote access. Het geheel gedraagt zich als een enkele tool die administrators via de cloud kunnen beheren. In totaal stopt de Israëlische beveiligingsspecialist zes modules in de oplossing. Check Point kiest voor een abonnementsmodel met een maandelijkse prijs per gebruiker per maand.

Verschillende modules

Het stokpaardje van de suite is Harmony Connect. Die laat gebruikers toe om op een veilige manier met het kantoor te verbinden, zowel met een vertrouwde client als zonder. Een traditionele aanpak met VPN-cliënt is ingebouwd, maar de clientloze optie biedt meer flexibiliteit. Die capaciteit komt van de overname van Odo door Check Point vorig jaar.

lees ook

Check Point onthult Infinity Next: één beveiligingsproduct voor alles

Ook de bescherming van werknemers op het internet is belangrijk. Harmony Browse is daarvoor verantwoordelijk. Die optie werkt met een zogenaamde nano agent, ingebouwd in de browser. Die nano agent is een klein stukje software dat lokaal draait. De agent inspecteert SSL-trafiek op de endpoint van de gebruiker zonder dat de latency omhoog gaat, of trafiek via een beveiligingsoplossing wordt omgeleid. “Doordat de bescherming in de browser gebeurt, is er geen probleem met de privacy”, stipt VP Product Management Itai Greenberg tijdens het event aan.

Check Point maakt zich sterk dat Harmony Browse niet alleen beschermt tegen phishing maar ook zero days. In het kader van preventie zorgt de tool ervoor dat een werknemer geen bedrijfscredentials kan gebruiken om in te loggen op een privédienst.

Extra bescherming en beschikbaarheid

Verder vinden we Harmony Email & Office terug in de suite. Die inspecteert mails en kijkt onder andere naar afzenders, links in de mail maar ook eventuele links in bijlages om zo problemen te detecteren. Harmony Endpoint is de component voor de bescherming van de pc’s van de gebruikers, terwijl Harmony Mobile tot slot die endpointbescherming naar mobiele toestellen brengt.

lees ook

Van de eerste firewall tot AI-beveiliging: wat verandert en wat blijft

De Harmony-suite is als geheel verkrijgbaar, al kunnen organisaties ook een abonnement nemen op de verschillende onderdelen afzonderlijk. Bij ons bedraagt de startprijs van Harmony 39 euro per gebruiker per jaar. Check Point benadrukt dat de oplossing telkens op maat van de klant wordt geïmplementeerd, en de prijs dus kan variëren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home