Check Point lanceert Horizon: preventie, detectie en SOC-as-a-Service

check point

Check Point introduceert een nieuwe suite van oplossingen: Check Point Horizon. Daaronder bundelt de Israëlische beveiligingsspecialist detectie- en respons-oplossingen samen met een managed SOC.

Check Point lanceert Horizon. Dat is een nieuwe suite van beveiligingsoplossingen die uit twee belangrijke componenten bestaat. Eerst en vooral bevat het platform XDR (X staat voor alles, D voor detectie en R voor respons)-technologie. Die houdt de hele IT-infrastructuur in het oog en is zo in theorie in staat om indringers te detecteren, ook wanneer ze bijvoorbeeld via een ongekend zero day-lek toch voet aan wal krijgen.

De oplossing houdt daartoe tal van parameters in het oog die kunnen verklappen of er een aanvaller aanwezig is in het netwerk. Check Point haalt de benodigde intelligentie uit data afkomstig van honderden miljoenen datapunten wereldwijd.

Beheerde SOC

Een XDR-oplossing alleen is niet zo waardevol. Ze binden de kat de bel aan bij onregelmatigheden, maar het is aan beveiligingsspecialisten om risico’s te beoordelen en op te lossen. Een Security Operations Center (SOC) is daartoe in principe essentieel, al hebben maar weinig bedrijven in de praktijk de middelen om zoiets op te zetten.

Daar speelt Check Point op in met het tweede luik van Horizon: MDR. Onder die noemer levert Check Point SOC-as-a-Service. Data van de XDR-oplossing komt zo bij een gedeelde SOC terecht, bemand door experts van Check Point zelf. Zo kan je als organisatie een belangrijk manueel deel van de beveiliging uitbesteden.

Centraal overzicht

Tot slot bevat de suite van Check Point nog Horizon Events. Daarin komen alle datapunten van alle producten van Check Point samen op een centrale plaats. De oplossing is gericht op analisten die beveiligingsproblemen willen onderzoeken. Check Point Horizon is per direct beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home