Bitwarden zet in op wachtwoordloos inloggen – update

bitwarden wachtwoordmanager

Bitwarden neemt het Zweedse opensourceplatform Passwordless.dev over. De wachtwoordmanager introduceert gelijk ook een bèta om zonder wachtwoorden in te loggen.

Inloggen zonder wachtwoord is de toekomst en dat heeft Bitwarden ook begrepen. Het bedrijf kondigt vandaag de overname van Passwordless.dev aan, een Zweeds opensourceplatform dat gespecialiseerd is in wachtwoordloze aanmeldingstechnologie. Passwodless.dev is gebaseerd op de FIDO 2-specificatie en helpt ontwikkelaars om met slechts enkele lijnen code die te verwerken in hun eigen applicaties.

lees ook

Microsoft, Google en Apple introduceren Passkeys: het einde van het wachtwoord?

Na de overname zal het opensourceplatform beschikbaar zijn onder de vlag van Bitwarden, al behoudt de Zweedse startup het recht een onafhankelijke koers te varen. Bitwarden biedt de technologie van Passwordless.dev een kwartaal lang gratis aan in bèta. Nadien volgen betaalde versies. Bitwarden zal het platform zelf ook in de eigen wachtwoordmanager integreren.

“De meeste bedrijven willen vandaag de dag investeren in wachtwoordloze vormen van webauthenticatie zoals FaceID, TouchID en Windows Hello. Passwordless.dev laat ontwikkelaars en bedrijven wachtwoordloze innovatie versnellen door ontwikkelingsinspanningen te vereenvoudigen in een enkele API”, zegt Bitwarden CEO Michael Crandell in het persbericht.

Wachtwoordloos inloggen

In september haalde Bitwarden nog 100 miljoen dollar vers kapitaal op met een investeringsronde. Dit extra kapitaal wil het bedrijf gebruiken om de gebruikservaring van de wachtwoordmanager te moderniseren. Bitwarden wil mee een steentje bijdragen aan de begrafenis van het wachtwoord.

lees ook

Hoe log je zonder wachtwoord in op je Microsoft-account?

Dit jaar introduceert Bitwarden ook Passkeys, een systeem dat wachtwoorden vervangt door ‘tokens’ die op het apparaat dat je gebruikt bewaard staan. De grote uit de techindustrie zoals Google, Microsoft en Apple geven ook aan deze nieuwe vorm van verificatie te willen ondersteunen in hun platformen. Ook 1Password voert tests uit met wachtwoordloos inloggen via de wachtwoordmanager.

Update 25/05: Bitwarden kondigt aan dat passkeys vanaf deze zomer zullen uitrollen. Vanaf dan zal je je wachtwoordkluis kunnen openen zonder een wachtwoord nodig te hebben.

Dit artikel verscheen origineel op 19/01. Laatst bijgewerkt op 25/05 met nieuwe informatie over de uitrol van passkeys.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home