1Password test ondersteuning voor Passkeys

1password

De wachtwoordmanager 1Password lanceert een demo om gebruikers zonder wachtwoorden te laten inloggen. De dood van het wachtwoord komt weer een stap dichterbij.

1Password plant om vanaf 2023 Passkeys volledig te omarmen. De eerste stap om dat doel te bereiken wordt nu al gezet door de wachtwoordmanager. Gebruikers kunnen zich inschrijven voor een interactieve demo om te ontdekken hoe Passkeys werken.

Deze demo steunt op een fictieve dienst genaamd PassParcel waarmee gebruikers een WebAuthn-inlogsleutel kunnen aanmaken, het protocol waarop Passkeys gebaseerd is. Zo kunnen ze in een gecontroleerde omgeving de voordelen van wachtwoordloos inloggen aan der lijve ondervinden.

Omdat Passkeys op dit moment nog maar beperkt ondersteund worden door webdiensten, is de demo enkel beschikbaar als je Google Chrome of Microsoft Edge. Je dient ook de meest recente versie van de browserextensie geïnstalleerd te hebben in je browser.

Ondersteuning voor Firefox en Safari zou spoedig moeten volgen. Op termijn wil 1Password als een digitale kluis fungeren voor het bewaren en synchroniseren van inlogsleutels.

De dood van het wachtwoord

Dat 1Password als eerste wachtwoordmanager mee op de kar wil springen, betekent een nieuwe stap vooruit in de adoptie van Passkeys. Deze nieuwe manier van inloggen wil wachtwoorden vervangen door geëncrypteerde inlogsleutels die bestaan uit een pincode en biometrische gegevens. Dit systeem moet een veiliger en gebruiksvriendelijker alternatief bieden voor wachtwoorden.

lees ook

Microsoft, Google en Apple introduceren Passkeys: het einde van het wachtwoord?

Onder meer Google, Apple en Microsoft zetten hun schouders onder de uitrol van Passkeys. Het systeem is onder meer al beschikbaar in iOS 16, bètaversies van Android en zal binnenkort ook naar Windows komen. Passkeys houdt op zijn website een lijst bij van webdiensten die Passkeys ondersteunen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home