Apple rolt beveiligingsupdates sneller uit voor macOS

macOS updates

Dankzij ondersteuning voor Rapid Security Responses kunnen beveiligingsupdates uitgerold worden wanneer ze nodig zijn. Dit is een van de belangrijkste vernieuwingen in macOS Ventura 13.2.

Eigenaars van Apple-producten kunnen vanaf vandaag met de nieuwe software-updates aan de slag. De meerwaarde van macOS Ventura 13.2 ligt voornamelijk in het beveiligingscompartiment. Grote nieuwigheden hoef je niet te zeken, maar met enkele nieuwe functies trekt Apple de beveiliging van het besturingssysteem weer wat op.

lees ook

M2 Pro Mac Mini overtreft M1 Max

Met Rapid Security Responses belooft Apple sneller beveiligingsupdates uit te rollen. In plaats van patches te bundelen in de reguliere updates, worden ze uitgerold op het moment dat ze nodig zijn. Dat moet de tijdspanne waarin een kritieke kwetsbaarheid kan worden uitgebuit zo klein mogelijk houden. Slechts zelden moest Apple al ‘noodupdates’ uitrollen om een beveiligingslek aan te pakken, maar in de toekomst kunnen we dus meer van die kleine, onverwachte updates verwachten.

Fysieke beveiligingssleutels

Naast meer beveiligingsupdates voegt Apple ook ondersteuning voor fysieke beveiliging toe aan macOS. Hiermee kan je een hardwarebeveiligingssleutel, zoals de sticks van YubiKey, mee integreren in de multifactorauthenticatie. Deze functionaliteit zal ook beschikbaar zijn in iOS 16.3. Verder bevatten beide updates voornamelijk bugfixes zonder al te veel nieuwigheden toe te voegen.

iOS 16.3 en macOS Ventura zijn vanaf vandaag beschikbaar. Je trekt de updates binnen via het updatemenu in de instellingen. Heb je automatische updates aangevinkt, dan zijn je toestellen mogelijk zelfs vannacht al bijgewerkt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home