Apple richt nieuwe toestelbeheeroplossing op kleine ondernemingen

Apple

Apple-toestellen van een beperkt aantal werknemers beheren, wordt binnenkort een stuk eenvoudiger. De techgigant introduceert hiervoor een oplossing genaamd Apple Business Essentials. De dienst kan al worden uitgetest in bèta en wordt officieel gelanceerd in het voorjaar van 2022.

Apple Business Essentials geeft nieuwe mogelijkheden om Apple-toestellen te beheren. Onder de toestellen zijn zowel iPhones, iPads als Macs te vinden. Bedrijven met minder dan 500 werknemers zouden volgens Apple profiteren van de nieuwe oplossing.

Mogelijkheden

De oplossing combineert drie zaken die nodig zijn voor het beheer van een toestel, vertelt Susan Prescott, vicepresident ondernemings- en onderwijsmarketing bij Apple: “Het is ontworpen om Apple-apparaten gedurende die levenscyclus van het apparaat te beheren en bestaat uit drie kernonderdelen. Het combineert apparaatbeheer, opslag en ondersteuning in één abonnement.”

In de dienst kunnen administratoren groepen creëren. Voor iedere groep kunnen instellingen individueel worden aangeduid. Daarnaast is het mogelijk een set van applicaties in te stellen voor een groep.  

Bron: Apple

Verder gaat de cyberbeveiliging van Apple-toestellen er op vooruit. Toestellen blijven namelijk up-to-date en bepaalde instellingen die de veiligheid verhogen kunnen administratoren installeren op alle toestellen.

Tot slot biedt Apple ondersteuning aan iedereen binnen het bedrijf dat de oplossing heeft aangekocht.

Persoonlijke toestellen koppelen

Het komt namelijk wel eens voor dat werknemers hun eigen toestellen meenemen naar het bedrijf. Administratoren kunnen voor deze toestellen werkprofielen creëren. Dat maakt het eenvoudig om werknemers die het bedrijf verlaten af te sluiten.

Bovendien zorgt het voor meer privacy bij de werknemer. Persoonlijke toestellen die zij gebruiken om te werken, gebruiken zij doorgaans ook na het werk. Door te werken in een werkprofiel wordt niet alle data overgedragen en opgeslagen bij het bedrijf.

Plannen op maat van je bedrijf

Apple Business Essentials kan al worden uitgetest in bèta. De officiele lancering wordt volgens de aankondiging verwacht in de lente van 2022. De verschillende plannen zijn te combineren en starten vanaf 2,99 dollar per toestel, per maand. In dat plan wordt slechts één toestel per werknemer ondersteunt.

Beschikken werknemers over meerder Apple-toestellen dan wordt het plan van 6,99 dollar per toestel, per maand aangeraden. Dit plan komt met een opslagcapaciteit van 200 GB. Bedrijven die meer opslagcapaciteit nodig hebben kunnen overstappen naar het plan van 12,99 dollar per toestel, per maand en krijgen 2 TB aan opslag ter beschikking.

De hoeveelheid opslag wordt verdeeld over de groep die administratoren aanmaken. Standaard wordt de informatie verzameld op iCloud. Bedrijven kunnen ervoor kiezen van die dienst af te stappen en een externe opslagprovider aan te stellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home