Voormalig CEO van Google bezorgd om evolutie AI

Eric Schmidt, voormalig topman van Google, is de volgende grote naam uit de tech-wereld die zijn bezorgdheid uit rond de snelle evolutie van kunstmatige intelligentie.

De lijst van namen uit de technologiesector die zich openlijk zorgen maken over de snelle evolutie van AI, wordt steeds langer. Voormalig CEO van Google, Eric Schmidt, is de meest recente toevoeging.

Nabije toekomst in gevaar

Schmidt nam deel aan de CEO Council Summit van de Wall Street Journal, in Londen. Hij noemde er AI zelfs ‘een existentieel risico dat veel mensen kan doden of ernstige schade berokkenen’. Dat gevaar is nog niet voor morgen, maar hij ziet wel een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie nog beter wordt in het detecteren van zwakke plekken in software of zelfs nieuwe vormen van biologie kan ontdekken. Voor Schmidt is het belangrijk dat die systemen niet worden misbruikt door mensen met slechte bedoelingen.

Wat betreft de vrees voor automatisering door AI, als vervanging voor heel veel menselijke jobs, zit zijn mening ongeveer in dezelfde richting; die gedachten zijn volgens hem nu nog fictie, maar dat zou wel eens niet lang meer kunnen duren.

lees ook

Elon Musk wil Google en Microsoft uitdagen op vlak van AI

Geen antwoorden

Zelf heeft hij geen pasklare oplossing voor de mogelijke dreiging en Schmidt gelooft dat er in de VS alvast geen specifieke stappen voor AI gaan worden gezet. Ondanks de nationale veiligheidscommissie rond AI waar hij deel van uitmaakte. Die publiceerde in 2021 al een rapport waarin stond dat de Verenigde Staten niet klaar zijn op de impact van kunstmatige intelligentie.

Globaal zagen we de afgelopen tijd de stappen die de Europese Unie neemt en de focus op AI tijdens de meest recente G7-top, dus de wereld bereidt zich stilaan wel meer voor op de evolutie en impact van kunstmatige intelligentie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home